Muhtaç ailelerin kömürü 12 ilden sağlanıyor

Muhtaç ailelerin kömürü 12 ilden sağlanıyor
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca, kışı rahat geçirmeleri için dar gelirli ailelere dağıtılan kömürler, Kütahya'nın da aralarında bulunduğu 12 ilden temin ediliyor- Dar gelirli ailelere dağıtılan kömürlerin önemli kısmı Kütahya'nın Tavşanlı ilç

KÜTAHYA (AA) - ALİBEY AYDIN - Türkiye'de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca, kışı rahat geçirmeleri için dar gelirli ailelere dağıtılan kömürler, Kütahya'nın da aralarında bulunduğu 12 ilden temin ediliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan verilere göre, geçen yıl muhtaç ailelere sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla 1 milyon 893 bin ton kömür dağıtımı yapıldı. Bu yıl ise ilk etapta 317 bin ton kömür dağıtımı yapılacağı öngörülüyor.

Dağıtılan kömürler, Kütahya, Manisa, Tekirdağ, Denizli, Çorum, Amasya, Yozgat, Şırnak, Erzurum, Eskişehir, Bartın ve Zonguldak'tan karşılanıyor.

Dar gelirli ailelere verilen kömürlerin önemli kısmı, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki ocaklardan çıkarılıp paketleniyor. Tavşanlı'dan çıkartılan yüksek kalorili, ayıklanan ve temizlenen kömür paketleri özenle hazırlanarak talep eden il ve ilçelere gönderiliyor.

İlçede ocaklardan çıkarılan kömürleri paketleyen bir firmanın sahibi Turan Aksar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tavşanlı'da üç ayrı ocaktan kömür çıkarıldığını söyledi.

Aksar, ilçede 3 firmanın yılda yaklaşık 700 bin ton kömürü paketleyerek ilgili yerlere gönderdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Açık ocaklardan çıkarılan kömürler, tesislerimizde yıkandıktan ve temizlendikten sonra seçilip kırılıyor. Daha sonra işletmemizde çalışan işçiler, kömürün içindeki taşları ayırıyor. Seçme bantlarından geçen kömürlerin fındık kısmı ve tozu ayrılıyor. En iyi parçalar devletimizin tahsis ettiği torbalara doldurularak Türkiye'nin her iline gönderiliyor. Devletimiz, ihtiyaç sahiplerine gönderilen kömürlere büyük önem veriyor ve bu konuda çok hassas davranıyor."

- Sürekli denetleniyorlar

Aksar, paketleme yapılan işletmelerin sürekli denetlendiğini belirterek, "Yetkililer işletmemize sık aralıklarla gelerek denetleme yapıyor. Kömür torbalarını açarak içinden numuneler alınıyor ve sürekli analizler yapılıyor. Biz de işimizi önemseyerek yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

İhtiyaç sahibi aileler için hazırlanan kömür torbalarının üzerine "para ile satılmaz" ibaresinin bulunduğunu belirten Aksar, bu kömürün satılmasının kesinlikle yasak olduğunu kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.