MUHTARLAR KONYA ŞEKER’İ GEZDİ

MUHTARLAR KONYA ŞEKER’İ GEZDİ
İç Anadolu Bölgesi Muhtarlar Federasyonu ve Konya Muhtarlar Derneği’ne üye mahalle ve köy muhtarlarından oluşan kalabalık bir heyet gruplar halinde başta Çumra Şeker Kampüsü olmak üzere Anadolu Birlik (AB) Holding çatısını altında kurulan yatırımları yeri

Federasyon Başkanı ve Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran ile birlikte yatırımları gezen muhtarlar, yatırımların ülke ekonomisi için fevkalade önemli yatırımlar olduğunu belirterek, ürettiği her mamulünde kaliteyi esas alan ve üretimin devamlılığına ciddi anlamda katkı sağlayan yatırımları gerçekleştiren AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı sayın Recep Konuk’a teşekkür ettiklerini söylediler.
İç Anadolu Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı Celal Duran yaptığı açıklamada, “Recep Konuk başkanımızın, ülkemizin uluslararası rekabette hak ettiği yeri alabilmesinin yolunun kaliteli üretimden geçtiğini ve çiftçilerimizin emeğinin boşa gitmemesi için de üreticilerimizi en kaliteli tohumlarla ve en modern teknolojilerle buluşmasını sağladığını gördük. Sayın Başkanımız, her zaman ülkemizin yarınlara hazırlanmasında üreticilerimizin çok önemli bir yeri olduğuna inanmıştır. 1999 yılında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ardından da Pankobirlik Genel Başkanlığı’na seçilen başkanımız sayın Recep Konukbey bugüne kadar güzel hizmetler verdi. Biz iyi biliyoruz ki, o dönemlerde şeker fabrikası borç içindeydi. Bu borç sarmalından kurtulmanın yolu da revizyon ve daha çok üretmekten geçiyordu. Sağolsunlar başkanımız ilk etapta 50 milyon dolarlık yatırımla fabrikayı yenileştirdi ve daha çok üreterek bugün bir çiftçi kooperatifinden 35 tane yeni tesislere kavuşturdu. Bugün Türkiye’nin en büyük ekonomik güçlerinden biri olan, gıda sektörünün lokomotifi ve Anadolu insanının haklı gururu olan Konya Şeker’i dünyanın tanınmış şirketleri arasına yerleştirdi” dedi.

“DONDURMA ÜRETİLMESİNİ İSTİYORUZ”
AB Holding çatısı altında bulunan tüm tesisleri muhtar arkadaşlarıyla birlikte gezdiklerini ve üretim alanlarını ve ürünleri yerinde gördüklerini söyleyen İç Anadolu Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Başkanı Celal Duran, AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’tan bir istekleri olduğunu söyledi. Duran, “Ürettiği her mamulde kaliteyi esas alan Konya Şeker’den dondurma üretmesini bekliyoruz” dedi.
Duran, sözlerini şöyle sürdürdü; “Aynı kampus alanı içerisinde dünyanın en büyük et ve süt tesislerini, tamamen doğal pancar şekerinden üretilen şekerleme, bisküvi çikolata tesislerini, Tohum Üretim ve Hamyağ Tesislerini, patates ve nişasta tesislerini, plastik kampüsü haline gelen Panplast Tesislerini, dünyada sadece bir ülkede bulunan ultra klimalı seraları, balık üretim tesislerini, Sivas-Kangal ile Manisa-Soma Termik Santrallerini, dağı delerek yapılarak patates tohumu saklanan doğal depolarını ve daha nicelerini kendi öz kaynaklarıyla yapan Recep Konuk önderliğindeki Konya Şeker'in neler yaptığına tanık olduk. Şimdi ise sayın başkanımızdan bir tek isteğimiz var ve bunun da en kısa zaman içerisinde yapılacağına inanıyoruz. Tüm tesisleri gezdik ve yapılan üretimleri yerinde gördük. Anladık ki, üretici ve tüketici adına güzel yatırımlar yapılmış, kaliteli hizmetler verilmiş. Bugün üretimini yaptığı her mamulde kaliteyi ve hijyeni ön planda tutan Konya Şeker’in helal dondurma üretmesini de istiyoruz. Böylece birçok alanda olduğu gibi dondurma sektöründeki yabancı tekeline dur denilecektir.
Bu arada, tesislerin gezdirilmesinde bizlere yakın ilgi gösteren yetkili arkadaşlara, bize kapılarını açan Konya Şeker ailesine muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ederken, bu eserlerin ortaya çıkmasında ve bölgemize kazandırılmasında çok büyük emekleri olan AK Parti Karaman Milletvekilimiz ve Pankobirlik Genel Başkanımız sayın Recep Konuk beye sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. 1 Kasım seçimlerinde kendisine başarılar diliyoruz ve bölgemiz ve ülkemiz adına inşallah daha iyi yerlerde bulunmasını temenni ediyoruz.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.