Muhteşem galibiyet

Muhteşem galibiyet
Son saniye basketi ile İBB’yi yenen Potanın Kartalları, rahat bir nefes aldı. Başantrenör Aziz Bekir, herkesi tebrik ederek büyük bir iş başardıklarını söyledi

Ligin 20. haftasında son saniye basketiyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında muhteşem bir galibiyet alan Torku Konyaspor Basket, haftalar sonra kazanarak nefes aldı. Ligde istediği sonuçları alamayan ve dört haftadır galip gelemeyen Dev Kartallar, bu mağlubiyet serisini İstanbul BŞB maçıyla sonlandırdı. Kendi saha ve seyircisi önünde 18 sayı geriden gelerek son saniye basketiyle yenmeyi başaran yeşil-beyazlılar, önemli bir galibiyete imza attı. Taraftarlarının da desteğini arkasına alarak güçlü rakibini yenen temsilcimiz, tekrardan çıkışa geçmeyi hedefliyor.

AZİZ BEKİR, “BÜYÜK İŞ BAŞARDIK”

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan yeşil-beyazlıların başantrenörü Aziz Bekir, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi. Bekir, ikinci yarıda bulunan üç sayılık basketlerle geri dönmeyi başardıklarını belirterek, “Şimdiye kadar oynadığımız en zor maçtı diyebilirim. İBB Avrupa Ligi seviyesinde bir basketbol oynuyor ve sertlik seviyesini de gerçekten çok yukarıda tutuyorlar. İyi savunma yapan hücum organizasyonlarını iyi değerlendiren bir takım karşısında oynadık. 18 sayı geriye düşerek ikinci yarıya başladık. Bu sırada bulduğumuz üç sayılık basketler maçta geri dönüşü sağladı. İlk yarıdaki baskı üzerimizden kalkınca ve üçüncü periyotta dengeyi kurduk ve son periyotta da kontrolü ele geçirerek çok önemli ve güzel bir galibiyet elde ettik. Hem seyircilerimizle beraber hemde takımımız müthiş bir ekstra enerji harcayarak maçı kazandık. Bu galibiyeti onlara hediye ediyoruz” dedi.

“UÇUŞA GEÇEBİLİRİZ”

Lige verilen arada Antalya kampının kendilerine iyi geldiğini ifade eden Boşnak antrenör, çok iyi çalıştıklarını ve 1-2 galibiyet daha alarak takımın uçmaya hazırlandığını belirtti. Bekir, “ Son üç buçuk ayda hep eksik antrenmanlar yaptık. O da tabiki yansıdı takıma. Sakatlıklar hep şanssız etkiliyor. İnşallah 1-2 hafta sonra tam kadro çalışmalara başlayacağız. Bu takımın ivmesi yükseliyor çünkü Tofaş maçıyla dibe vurduk ondan sonra Pınar Karşıyaka ve Galatasaray maçı bu takımın çıkışının göstergesiydi. Yaptığımız hazırlık maçları da formumuzu yükseltti. Kampın çok etkisi oldu. Önümüzdeki maç bizim için çok önemli olacak. Ankara Ted Kolejliler karşısında galibiyet alarak dönebilirsek bu takım uçabilir. Çünkü iyi çalışıyoruz ve bir ivme kazandık. 1-2 tane daha galibiyet yaparsak çok daha rahatlayacağız. Bu galibiyetleri alarak ileriki günlerde daha rahat oynayacağız. Yeteneğimiz var ve inşallah daha yukarlara çıkacağız” diye konuştu. (Seda Erciş)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.