Mültecilere ne kadar para harcandı?

Mültecilere ne kadar para harcandı?
Bakan Yıldız, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ve Iraklı vatandaşlar için şimdiye kadar 3,5 milyar dolar harcadığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan gelen misafirlere kucağına açarak insanlık adına 3,5 milyar dolar civarında para harcadığını söyledi.

Kayseri Talas Belediyesi'nin geleneksel bayramlaşma töreni Bakanı Taner Yıldız ve milletvekillerinin katılımıyla belediye meydanında yapıldı. Düzenlenen törende konuşan Bakan Taner Yıldız, sözlerine Talaslıların Kurban Bayramı'nı tebrik ederek başladı.

"3,5 MİLYAR DOLAR HARCANDI"

Bakan Yıldız, Meclis'te kabul edilen tezkereyle ilgili açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı: "Türkiye bir şeyi tercih ediyorsa mutlaka doğru olduğunu bildiği için tercih ediyordur. Tezkereyi çıkartırken de mücadelesini sınırda verirken de insanlık adına, İslamiyet adına, bütün yüreğini, misafirperverliğini, kucağını açmışken Suriye'den, Irak'tan gelen Sünnisine, Alevisine, Arap'ına, Kürt'üne, Türkmen'ine bakmazsızın, bütün unsurlarıyla beraber onlar bizim misafirimizdir diye şuanda 3,5 milyar dolar civarında para harcadı.

"İYİ BİR EV SAHİPLİĞİ YAPMIŞ OLACAĞIZ"

Uluslararası arenada bunların kıymetinin bilinmesini tabi ki bekleriz. Ama bırakın bunların kıymetinin bilinmesini uluslararası arenada Türkiye'nin itibarsızlaştırılmasıyla alakalı buna hep beraber şahit oluyoruz. Tabi ki bunlara aldanmayacağız, kanmayacağız. Çünkü Türkiye, yeni Türkiye'yle beraber, güçlü AK Parti Hükümetimizle beraber, bütün bu zorlukların üstesinden gelebilecek bir yapıyı sergileyecektir. Kayseri'de misafir olan, ülkemizde misafir olan iltica eden bütün insanlara da inşallah yüreğimizi de kucağımızı da açacağız ve onlara iyi bir ev sahipliği yapmış olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.