Muratpaşa Belediyespor da hedef çifte kupa

Muratpaşa Belediyespor da hedef çifte kupa
- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de son beş yılın üçünde şampiyon olan Muratpaşa Belediyespor, bu sezon iki kupa hedefliyor- Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Ünsal:"Hentboldaki yerimiz, iddiamız devam ediyor. Muratpaşa Belediyespor şampiyon değilse başarılı d


ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Bayanlar Hentbol Süper Lig'de üç yıl üst üste şampiyonluk kazandıktan sonra son iki sezondur ligi ikinci sırada tamamlayan Muratpaşa Belediyespor, bu yıl play-off serisinden ve Türkiye Kupası finallerinden mutlu sonla ayrılmak istiyor.
Kadınlar hentbolunda son 5 sezonda 3 şampiyonluk kazanan mavi beyazlılar, bu yıl yaşanan sakatlıklar, kadro derinliğinin azlığı ve güçlü rakiplerinin artmasına karşın, normal sezonu ikinci sırada bitirmeyi başardı.Son iki sezonda şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'nı rakiplerine kaptıran Muratpaşa Belediyespor, 27-28 Mart'ta Bursa'da yapılacak Türkiye Kupası finallerinden ve 2 Nisan'da başlayacak play-off serisinden iki kupayla dönerek, yeniden eski günlerine dönmeyi hedefliyor.


- "Muratpaşa Belediyespor ekol bir takım"

Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon ligde birçok ilk yaşandığını anlattı.
Yabancı oyuncu sayısının 14'e yükseldiğini ve bu nedenle lige çok sayıda yabancı sporcu geldiğini dile getiren Ünsal, kulüplerin de bütçelerini önceki yıllara nazaran çok fazla artırdığını söyledi.
Ünsal, sezonu ilk beşte bitiren takımlardan dördünün kadrosunun yüzde 50'sinin yabancılardan oluştuğuna vurgu yaparak, sadece Muratpaşa Belediyespor'da dört yabancı olduğunu kaydetti.
Ligin çok renkli ve farklı bir lig haline geldiğini belirten Ünsal, şöyle konuştu:
"Sezon başında herkes bizi ilk dördün içerisinde görmüyordu. Bütçe ve kadro derinliği olarak daha aşağıda gibi görünüyorduk ancak Muratpaşa Belediyespor ekol bir takım. Birçok artıları var. Kurduğumuz takımın yapısı önemli. Muratpaşa Belediyespor bütçe olarak küçük ama takım olarak değişen bir şey olmadı."

- "Şampiyon değilse başarılı değildir"

Play-off'ta ligi 7. sırada bitiren Genç Uşakspor ile eşleştiklerini anımsatan Ünsal, rakiplerini eleyerek yollarına devam etmek istediklerini belirtti.
Ünsal, Türkiye Kupası'nda da dört takım arasında olduklarını ifade ederek, "Hentboldaki yerimiz, iddiamız devam ediyor. Muratpaşa Belediyespor şampiyon değilse başarılı değildir" dedi.
Kupa maçlarına ve play-off öncesinde takımda Gülsüm Güleçyüz ile Kotsina'nın sakatlıkları bulunduğunu anlatan Ünsal, genç oyuncu sayısı fazla olan dar bir kadro ile mücadele edeceklerini vurguladı.
Ünsal, Muratpaşa Belediyespor'un formasını giyen herkesin iyi bir oyuncu olduğunun altını çizerek, hem kupada hem de şampiyonlukta herkes kadar şanslarının olduğunu kaydetti.

- "İki kupayı da almak istiyoruz"

Takım kaptanı Sevilay İmamoğlu Öcal da bu yıl Muratpaşa Belediyespor, Yenimahalle Belediyespor, Kastamonu Belediyespor, Ardeşen Gençlik ve Zağnosspor'un şampiyonluk için mücadele ettiğini söyledi.
Bu sezon takımda kendisi dahil dört oyuncunun sakatlık yaşadığını ve iki arkadaşının sezonu kapattığını dile getiren Sevilay, "Buna rağmen diğer oyuncuların eksikliklerini kapattık ve sezonu ikinci sırada bitirdik. Öncelikli hedefimiz Türkiye Kupası, daha sonra da lig şampiyonluğunu Antalya'ya getirmek istiyoruz" diye konuştu.
Muratpaşa Belediyespor'un en skorer oyuncusu Aslı İskit ise takımın her zaman şampiyonluğa oynadığının altını çizerek, bu sene de bu hedef yönünde ilerlediklerini belirtti.
Türkiye Kupası ve play-off'a en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını belirten Aslı, "Takımımızda bazı eksikler var ama yine de yolumuza devam etmek ve İki kupayı da almak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.