MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu Konya'da başladı

MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu Konya'da başladı
MÜSİAD Konya’nın ev sahipliğini üstlendiği MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu, Selçuklu Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla başladı.

KARBON NÖTR BİR KONYA

2042 yılında Karbon Nötr bir Konya’ya ulaşmayı hedeflediklerini, bunun için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden MÜSİAD Konya Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, “Tabii bu MÜSİAD Konya'nın tek başına yapabileceği bir şey değil. Bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediyemiz de, üniversitelerimizde, odalarımızla, ticaret odamızla, sanayi odamızla ve diğer STK'LARLA iş birliği içerisinde hareket edeceğiz” dedi

MÜSİAD Konya’nın ev sahipliğini üstlendiği MÜSİAD 106. Genel İdare Kurulu, Selçuklu Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla başladı. Fuar ve sergi açılışından sonra bir dizi protokol konuşmasının gerçekleştirildiği programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, MÜSİAD Konya Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kağnıcı, “Çok kıymetli misafirlerimiz bugün gerçekten bizim bayram günümüz. Dünyanın dört bir yanından, güzel vatanımızın dört bir yanından gelmiş olan MÜSİAD'lı dostlarla beraberiz. Bu bizim için büyük bir bereket. MÜSİAD Konya olarak yirmi dokuz yıldır şehrimizin, ülkemizin dertleriyle dertleniyoruz. Allah razı olsun kuranlardan, bugünlere getirenlerden. Biz bugün bu bayrağı çok daha ilerilere taşımak üzere görev aldık. Dönemimizde, günümüzün en önemli meselelerinden gördüğümüz nitelikli istihdam konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bunun için bugün standı da burada olan Kılıçarslan Meslek Lisesi'nde bir çalışmamız var. MÜSİAD olarak öğrencilerimizin yüksek ahlakla yetişmelerini, helal lokma bilinciyle olgunlaşmalarını ve okulda almış oldukları teorik eğitimlerin yanına pratik eğitimlerle harmanlayarak liyakatli gençler yetiştirilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Yine bu minvalde MÜSİAD Konya olarak bu dönemimizde. Bir başka projeyi önümüze vizyon olarak koyduk” dedi.

dsc-0278.jpg

KAĞNICI: YEŞİL DÜNYA EKONOMİSİ

Yeşil dünya ekonomisini Avrupalıların kaçınılmaz bir krizi fırsata çevirmek olarak nitelendirdiğini de ifade eden Kağnıcı, “Bununla ilgili uzun toplantılar yaptık. Önceki dönem başkanlarımızla istişare ettik. Ve dedik ki biz MÜSİAD Konya olarak bir proje hazırlıyoruz. Hedefimiz 2042 yılında karbon nötr bir Konya'ya ulaşmak. Tabii bu MÜSİAD Konya'nın tek başına yapabileceği bir şey değil. Bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediyemiz de, üniversitelerimizde, odalarımızla, ticaret odamızla, sanayi odamızla ve diğer STK'larla iş birliği içerisinde hareket edeceğiz. Bu projemizin ilk ayağı olan Konya karbon sertifikasyon ve proje geliştirme anonim şirketini de 89 üyemizin ortaklığıyla kurduk. Bu kuruluşu tamamladık ve çalışmalarına başladık. Arkasından bu projeler geliştikçe farklı sektörlerde farklı kanallarda yeni oluşumlar inşallah oluşacak. Burada bizim derdimiz bir model oluşturmak. Bu konuda bir farkındalık oluşturmak. Çünkü biraz önce bahsettiğim gibi büyük bir krizin bizi beklediğini düşünüyoruz. Bu yeşil dönüşümden en çok etkilenecek ülkelerden biri Rusya'dır. Diğeri Çin. Üçüncü sırada da Türkiye gelecektir diye düşünüyoruz” diye konuştu.

kagnici.jpg

ALTAY: GÜLLER İÇİNDE YEŞİL KONYA

Yurtiçi ve yurtdışından gelen MÜSİAD üyelerini Konya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Konya kadim bir şehir. Dünya üzerinde on bin yıldır şehir hayatını idame etmeyi başarmış ender yerleşim yerlerinden birisi. Konya'nın tarihi insanlık hayatının ilk şehir. Konya, Anadolu'nun tüm medeniyetlerine ev sahipliği yapmış ve döneminin en önemli şehirlerinden birisi olmuş. Ayrıca payitaht olmasıyla birlikte bir taraftan Hazreti Mevlana gibi başlayan yolculuğunu Konya'da sonlandıran mutasavvıflar, alimler bir taraftan Muhittin Arabi gibi Endülüs'ten başlayıp Konya'da ilim hayatına devam eden insanların yaşadığı bir ilim irfan merkezi olmuş. İnşallah burada üç gün boyunca yapılacak toplantıların ben öncelikle gelen misafirlerimizin Konya'yı tanımasına bir vesile olmasını arzu ediyorum. Çünkü Konya marka değeri olarak kendisinden ileride bir şehir. Konya'yla ilgili birçok güzel şey duymuş olabilirsiniz ama Konya'nın caddelerinde, Konya'nın sokaklarında gezdiğinizde dikkatinizi çeker. Konya temiz bir şehirdir. Konya güller içerisinde, yeşil içerisinde bir şehirdir, güzel insanların yaşadığı bir şehirdir. Yeni başkanımızın ifade ettiği gibi inşallah buradan muhabbetle ayrılırsınız. Birçok dostluğun Konya'da başladığına biz de şahitlik ederiz. Ve üç gün boyunca yapmış olduğunuz toplantılarda ortaya koyacağınız çevreci yaklaşımlar bundan sonra Konya içinde bir yol haritası oluşturur temennisinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

altay.jpg

ASMALI: SAHADA ETKİN BİR TÜRKİYE VAR

Enerji sahasındaki bu başarının arkasında güçlü siyasi liderliğin icra ettiği başarılı dış politika olduğunun aktaran MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Hem sahada hem masada Türkiye’yi güçlü kılan bu dış politikanın mimarı ise lider diplomasisini etkili bir şekilde uygulayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Oyunbozan ve oyun kuran dış politikamızın özelliği girişimci, insanî, millî ve hepsinden önemlisi bağımsız olmasıdır. Bu başarılı dış politika sayesinde çatışma, savaş ve terörle boğuşan coğrafyamızda Türkiye, barış ve istikrar adası olarak kalabilmiştir. Savunma sanayiindeki hamlelerimizle derinleştirilen bu etkin dış politika ile uluslararası itibarımız artmıştır. Kafkasya’dan Balkanlara, Doğu Akdeniz’den Orta Asya’ya aktif dış politikamızla kalıcı iş birliği platformlarına ya ortak ya da kurucu olduk. TİKA, AFAD, YTB gibi kurumlarla ve Kızılay, Diyanet Vakfı, MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşları ile de bu başarılı dış politikamızın yıldızı daha da parlamaktadır. MÜSİAD olarak biz de tüm birimlerimizle ve üyelerimizle insani diplomasiye ve özellikle ticari diplomasiye aktif destek sağlıyoruz. Artık eski Türkiye yok. BM ve NATO gibi uluslararası kuruluşlarda daha itibarlı ve daha güçlü bir Türkiye var. Diplomatik masalar kuran, Karabağ’dan Libya’ya sahada da etkin bir Türkiye var. En çok yurt dışı temsilciliğe sahip beşinci ülke olan Türkiye’nin başarılı dış politikası enerjiden savunma sanayiine, ekonomiden tarıma her sektörü olumlu etkilemektedir" dedi.

asmali.jpg

ÖZKAN: MÜSİAD ZOR ZAMANLARDA ZOR İŞLERİ YAPAR

“MÜSİAD denilince zor zamanlarda zor işlerin yapıldığı bir meslek kuruluşu akla geliyor” ifadeleriyle sözlerine başlayan Vali Özkan da, “Anadolu’nun dört bir yanında olduğu gibi dünyanın dört bir tarafında da iş derneği olarak başlayan hem üretimde hem de ihracatta, değerler üretiminde çok nitelikli işler üretip, dünyanın dört bir tarafına sunan bir kurumdan bahsediyoruz. Bu yönüyle de hem memleketimize hem dünya barışına hem insanlığa hem çevresel değerlere katkısı çok önemli ve anlamlıdır. Medeniyetimizin umdelerine riayet etmenin ne olduğu hem de çevresel değerlerin toprağın, suyun, havasının üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir, bunlardan arınmamız gerekiyor, bu değerleri gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor, sanatsal olarak sanatçılarımız çok güzel bir şekilde bunları ifade etmiş ve o sanatlarıyla bize sunmuşlardı. Bu vesileyle bireysel ve sistemsel olarak bu değerlerin muhafazasına yönelik hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. (Mehmet Günnar)

ozkan.jpg

dsc-0276.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.