MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:
"Türkiye teröre boyun eğmeyecek. Terör inşallah Türkiye'ye boyun eğecek. Bu bakımdan devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz"

ADIYAMAN (AA) - Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Türkiye teröre boyun eğmeyecek. Terör inşallah Türkiye'ye boyun eğecek. Bu bakımdan devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Olpak, MÜSİAD Adıyaman Şubesinin bir otelde ev sahipliğini yaptığı başkanlar kurulu toplantısında, terör örgütünün alçak saldırılarla masum insanların canına kast ederek ülkenin huzuru ve kardeşliğini bozmaya çalıştığını söyledi.

Türkiye'nin sesini yükselteceğini vurgulayan Olpak, şöyle konuştu:

"Ülkemizin ahengini bozmaya çalışanlar oldu, maalesef olmaya devam da edecek. Bize de sesimizi gürleştirmek düşüyor. Buradan gür bir sesle tekrar ifade etmek isterim ki Türkiye teröre boyun eğmeyecek. Terör inşallah Türkiye'ye boyun eğecek. Bu bakımdan devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadeleyi MÜSİAD olarak sonuna kadar destekliyoruz. Toplumlar da insanlar gibidir. Nasıl ki insanın dünyadaki başlıca serveti sağlık, sıhhat ve huzur ise ülke ve toplumların da en büyük zenginliği emniyet, adalet ve asayiştir. Nasıl ki insan bedenine bir mikrop girdiği zaman, tedaviyle bu mikrobu dışarıya atamadan rahatlamıyorsa, topluma bir hastalık musallat olduğu zaman bu maraz giderilmeden o ülkenin huzur bulması mümkün olamaz"

- "Avrupa Birliğinin samimiyetini test etme zamanı"

Avrupa Birliği ile 50 yıldan beri görüşmelerin sürdüğüne işaret eden Olpak, sonuncusunda vize muafiyetiyle ilgili tavsiye kararı çıktığını hatırlattı.

Tavsiye kararını olumlu karşıladıklarını anlatan Olpak, "Şimdi Avrupa Birliğinin kararlılığı, tutarlılığı ve samimiyetini test etme zamanıdır. Ülkemiz bu kadar hassas bir süreçten geçerken maalesef görüyoruz ki Avrupa Birliği vize muafiyetini konuştuğumuz bir süre içerisinde bizden terörle mücadele yasası gibi çok önemli bir konuda değişiklik yapılmasını istemesini, onların tutarlılığı, kararlılığı, samimiyetiyle hiçbir şekilde bağdaştıramıyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.