MÜSİAD Konya'da “Değişen Dünyada Türkiye” konuşuldu

MÜSİAD Konya'da “Değişen Dünyada Türkiye” konuşuldu
MÜSİAD Konya'nın düzenlediği konferansta “Değişen Dünya’da Türkiye” konusu ele alındı.

MÜSİAD Konya Şubesinin bu haftaki konuğu Yazar Yusuf Kaplan oldu. "Yanlış başlangıçların doğru sonucu olmaz" ifadesiyle konuşmasına başlayan Yusuf Kaplan; “Dünya üç kıtadan ibaret, batı devletleri bu kıtalara silah gücüyle hükmetti biz ise fikir ve düşünce gücüyle hâkim olduk. Dünya tarihinin oluşumunda Osmanlı Devleti olarak bin yıl rol oynadık. Burada en önemli faktör medreselerdeki eğitim kalitesi ve insana verilen değer kritik bir eşik olmuştur. Şimdiki zamana geldiğimizde bizler binaya yatırım yaptık, insana yatırım yapmadık ama bir şeyi hala ihmal ediyoruz ancak ihmal ettiğimiz şeyin ne olduğunu halen bilmiyoruz. İhmal ettiğimiz yatırım ise beyindir. Özellikle Müslümanlar olarak bizler, Anadolu’nun genç beyinlerine destek vermemiz gerekiyor. Şimdiye kadar zeki çocuklarımızı sol cenah destekleyerek kendi ideolojilerine göre yetiştiriyorlardı. Bu çocuklara sahip çıkamadık. Bizim kaybedecek hiç vaktimiz yok. Ülkemizin kaderini değiştirecek Anadolu toprağından zeki çocukları çekip çıkarmamız gerekiyor." dedi.

musiad-konya-2.jpeg

"EN PARLAK ENTELEKTÜELLERİNİ BİZ YETİŞTİRECEĞİZ"

Yusuf Kaplan, "Türkiye’nin en parlak entelektüellerini biz yetiştireceğiz. Ben kendimi bu ülkenin çocuklarını yetiştirmeye vakfettim. Adam yetiştiren adamlara ihtiyacımız var. Bununla ilgili bir eğitim modeli çıkarttık. Türkiye’nin istikameti olan en parlak çocuklarını, özellikle Müslüman çocuklarını yetiştirerek ülkemizi ileriye taşıyabileceğiz. Şu an ticaret bakanımız, ekonomi bakanımız çok kilit isimlerdir. Özellikle bu isimlerin MÜSİAD geçmişleri olması sebebi ile camianın gücünün artırılmasının, ülkenin kaderini değiştirecek beyinlerin önünün açılması noktasında çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bunun yanında geçmişten gelen mirasımıza da sahip çıkmamız gerekmektedir. MÜSİAD’ın burada görevi olarak gördüğüm diğer husus da şehirler inşa ederek, mirasımızı yaşatmalarıdır. Şu an Türkiye’nin en büyük emeli öncü kuşaklarını bularak yetiştirmesinden geçmektedir. Türkiye; kültürel istikbalini kurtarır ise ekonomik istikbalini de kurtaracaktır. Ülkenin yeni Gazalilerini, yeni Sinalarını yetiştirerek daha ileriye taşıması ile Türkiye’miz daima ileride olacaktır “ ifadelerini kullandı. Konferansın sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, Yusuf Kaplan’a hediye takdim etti.

musiad-konya-4.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.