MÜSİAD Şube Başkanından TÜDEMSAŞ'a ziyaret

MÜSİAD Şube Başkanından TÜDEMSAŞ'a ziyaret
SİVAS (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, beraberindeki heyetle Türkiye Demiryolu Makinaları...

SİVAS (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Şube Başkanı Mustafa Coşkun, beraberindeki heyetle Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan'ı ziyaret etti.

TÜDEMSAŞ'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Koçarslan, makamında gerçekleşen ziyarette, Coşkun ve beraberindekilere şirketin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Koçarslan, Sivas'ı yük vagonu merkezi yapma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, "Kamu, özel sektör işbirliğini kullanarak burada bir sektör oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız, burada her şeyi bizim yapmamız değil, iş ortaklarımızla hep beraber vagon onarım ve üretim sayımızı artıralım ki burada Türkiye'nin yük vagonu merkezini oluşturalım." ifadesini kullandı.

Coşkun da TÜDEMSAŞ'ın hem Sivas, hem de Türkiye için önemli bir fabrika olduğunu kaydederek, "TÜDEMSAŞ'ın bir dönem kapanması gündemdeyken bugün dünya standartlarında üretim yapıyor olması ve fabrikanın modernize edilerek yenilenmesi bizi çok mutlu etti. Sivas önümüzdeki dönemde tam bir demiryolu kenti olacak." açıklamasında bulundu.

Sivas'ın 10 yıl sonra "demiryolu sanayi şehri" olacağını anlatan Coşkun, şunları kaydetti:

"MÜSİAD olarak TÜDEMSAŞ'ın Sivas'ın gelişmesi, kalkınması, büyümesi ve özelikle Sivas'ın sanayi kuruluşu haline gelmesi için önemi konusunda üyelerimizle her zaman fikir birliği içerisinde olduk. Sivas'la ilgili yaptığımız her toplantıda TÜDEMSAŞ gündemimizde oldu. TÜDEMSAŞ'ın tekrar dünya standartlarında üretim yapması, fabrika bünyesindeki üretim sahalarının baştan aşağı modernize edilmesi bizi gerçekten çok mutlu etti. Bu tabloyla gurur duyduk."

Ziyarette Genç MÜSİAD Şube Başkanı Yusuf Oflaz ve dernek üyeleri de hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.