MÜSİAD'ın "İş Adamları Buluşması" programı

MÜSİAD'ın "İş Adamları Buluşması" programı
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: "(Paralel yapı) Onlar, 'Hizmete bağlı olmayanlar, Müslüman bile olsalar kardeşimiz değil' diyecek kadar maalesef taassup içerisinde, bu ülkeye, bu ülkenin kaynaklarına çok büyük zararlar verdiler"

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, paralel yapıyla ilgili "Onlar, 'Hizmete bağlı olmayanlar, Müslüman bile olsalar kardeşimiz değil' diyecek kadar maalesef taassup içerisinde, bu ülkeye, bu ülkenin kaynaklarına çok büyük zararlar verdiler." dedi.

Ünal, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğince (MÜSİAD) bir otelde düzenlenen "İş Adamları Buluşması"nda yaptığı konuşmada, şehirlerin ayağa kalkmasının söz konusu insan kaynağının iyi bir planlama, koordinasyon ve organizasyonunun yanı sıra entegre çalışmasıyla mümkün olduğunu söyledi. Ünal, bunu başaran şehirlerin de hızla geliştiğini ve yeni dünyaya entegre olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ın bugün "yedi güzel insan"la, edebiyatla ve şiirle anıldığına dikkati çeken Ünal, şehrin bir dönem Türkiye'nin tarihine damga vururcasına bir tasavvuru, tefekkürü ve bakış açısını adeta her bir insanın zihnine, şiir, nesir, bazen de bir fikir olarak kazıdığını kaydetti.

- "Bu şehrin kaynağını Amerika'da birilerine peşkeş çektiler"

MÜSİAD'ın bir dönem Kahramanmaraş'ta bulunmamasının büyük bir kayıp olduğunu belirten Ünal, şöyle konuştu:

"MÜSİAD'ın burada olmaması maalesef birilerinin o boşluğu çok kötü bir şekilde doldurmasını sağladı. Onlar bugün hala acısını, sıkıntısını yaşadığımız bu şehrin kaynağını bir yerlere götürdüler. Bu şehrin kaynağını bu şehre kullandırtmak yerine, Amerika'da birilerine lobi faaliyeti olarak maalesef peşkeş çektiler. Birilerine sponsorluk yaptılar, birilerine maalesef imkan olarak sundular. Çünkü, onların derdi bu şehir değildi. Onlar, bu şehrin dertleriyle dertlenmediler. Onlar, 'Hizmete bağlı olmayanlar, Müslüman bile olsalar kardeşimiz değil' diyecek kadar maalesef taassup içerisinde, bu ülkeye, bu ülkenin kaynaklarına çok büyük zararlar verdiler. O yüzden inşallah MÜSİAD, bundan sonraki süreçte diğer iş adamları örgütleriyle Kahramanmaraşımızı layık olduğu yere taşıyacaktır."

Ünal, dört yıldan bu yana şehirde yeni insanların yetişmesine ve yeni profillerin ortaya çıkmasına önem verdiğini belirterek, "Bir şehirden yeni insanların, yeni profillerin yetişmesi, ister sanat, ister siyaset, ister iş dünyasında yeni profillerin yetişmesi, o şehrin geleceğe taşınması açısından çok kıymetlidir. O yüzden siyasetin de kendi içinde uyumu, işbirliği, koordinasyonu son derece kıymetlidir." diye konuştu.

Ünal, Türkiye'de siyasi istikrar oluştuğunda ekonomik istikrarın da sağlandığını aktararak, bu durumun şehirler içinde aynı olduğunu dile getirdi.

- MÜSİAD Genel Başkanı Olpak

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da MÜSİAD'ın 28 Şubat'ta nerede durduysa, e-muhtırada da, 17 Aralık'ta da orada durduğunu ifade etti.

Zaman zaman MÜSİAD'ın kırmızı çizgilerinin sorulduğunu dile getiren Olpak, şöyle dedi:

"Bir kez daha tekrarlamak istiyorum, bizim için her koşulda milletimizin menfaati önceliklidir. Bu milletin hayrına olan işlerde bizimle yan yana durmaktan çekinmeyen herkesle işbirliği yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu bakımdan daha önce faaliyette olup bir süre ara verdikten sonra bu gün tekrar açılışını yaptığımız Kahramanmaraş şubemiz, ekonomimize en çok katkıda bulunan şehirlerden birisi olan Kahramanmaraş'a çok yakışıyor."

- "SAMEKS verileri çarkların dönmeye devam ettiğini gösterdi"

Olpak, 2015 yılı büyüme rakamlarının açıklandığını belirterek, artan bölgesel risklere, terör örgütlerine, iki seçim arasındaki siyasi belirsizliğe rağmen ekonominin geçen yıl yüzde 4 büyüdüğüne işaret etti.

Bu oranla Türkiye'nin G-20 ülkeleri arasında Hindistan, Çin ve Endonezya'nın ardından 4. olduğunu vurgulayan Olpak, "Sanayi üretimiyse şubat ayında yüzde 0,5, yıllık bazdaysa yüzde 5,8 arttı. Bunların ne anlama geldiğini iyi düşünelim ve kıymetini bilelim. MÜSİAD olarak da her ayın son iş gününde olduğu gibi geçen hafta Kastamonu'da SAMEKS verilerini açıkladık. Endeks, 51,3 puanla 2016 yılında da çarkların dönmeye devam ettiğini gösterdi. İlerisi için ümitliyiz. Çünkü, önümüzde seçimsiz geçecek 4 yıl var." açıklamasında bulundu.

Olpak, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi'nin konuşmasının ardından Bakan Ünal'a adına dikilen fidanın sertifikasını sundu.

Toplantıda MÜSİAD'a üye olan iş adamlarına rozet takıldı ve buluşmanın sponsorlarına plaket verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.