MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATIYORLAR

MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE  SALYANGOZ SATIYORLAR
Mevlana Türbesi ve Kültür Merkezi çevresinde İncil dağıtıldığı tespit edilirken yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar, “Yaşananlar Müslüman mahallesinde salyongoz satmaya benziyor. Mutlaka yapılarak bunun önüne geçilmesi gerekir” şeklinde görüş belirtti.

HEDİYE PAKETİNDE İNCİL

Hz. Mevlana'nın 746'ncı Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerinde Mevlana Türbesi ve Kültür Merkezi çevresinde İncil dağıtıldığının ortaya çıkması tepki çekti. Edinilen bilgilere göre, Denizli ve Isparta çevrelerinde aktif olduğu belirtilen bir derneğe mensup, kendilerine turist izlenimi veren kişilerin çantalarında taşıdıkları İncilleri hediye paketi şeklinde dağıttıkları tespit edildi. Şahısların Farsça İncil’le özellikle İranlı turistleri hedef aldığı ortaya çıktı.

YASAL BOŞLUK VAR

Zabıta ekipleri duruma müdahale ederken konuyla ilgili yasal boşluk kolluk kuvvetlerinin elini kolunu bağlıyor. Yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar, “İslam mütefekkiri Hz. Mevlana’yı anma törenlerinde İncil dağıtmak Müslüman mahallesinde salyongoz satmaya benziyor. Böyle anlamlı ve manevi havanın yüksek olduğu bir zaman diliminde Konya’da bu görüntüleri görmek son derece üzücü. İlgili yasal düzenlemeler mutlaka yapılarak bunun önüne geçilmesi gerekir” şeklinde görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum