Mustafa Dolu Talasemi Federasyonu Genel Başkanı seçildi

Mustafa Dolu Talasemi Federasyonu Genel Başkanı seçildi
Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Dolu Talasemi Federasyonu Genel Başkanı olarak seçildi.

Talasemi Federasyonu’nun Ankara İlksan Deha Otel’de gerçekleştirilen 9. Olağan Genel Kurulu’nda delegelerin çoğunun oyunu alan Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Dolu Talasemi Federasyonu Genel Başkanı olarak seçildi.

2005 yılında Türkiye’de Talasemi konusunda kurulmuş olan dernekleri federasyon çatısı altında toplayarak; talasemi hastalarının sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaları yapmak amacıyla kurulan Talasemi Federasyonun 9. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı. Ülkenin dört bir yanından üye dernek temsilcilerinin katıldığı genel kurul açılış konuşmaları, divan heyeti seçimi, tüzük değişikliği ve federasyon organlarının seçimi ile devam etti.

Başkent Talasemi Derneği Başkanı Bülent Koçer ile Mevlana Talasemi Hastaları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Dolu’nun aday olduğu federasyon genel başkanlığına delegelerin çoğunun oyunu alan Mustafa Dolu seçildi.

Gerçekleştirilen seçim sonuncunda Mustafa Dolu(Konya), Hüseyin Zeybekoğlu (Finike/Antalya), Mehmet Hanefi Güneş (Şanlıurfa), Aydın Tokmak (Mersin), Turgay Besim (Denizli), Hayri Arpay (İskenderun/Hatay) ve Bayram Durmaz (Muğla) Talasemi Federasyonu yönetim kuruluna seçildi.

Seçim sonrası konuşma yapan Dolu, “Başkanlığını yürüttüğüm Mevlana Talasemi Deneği ile yaptığımız faaliyetlerin teminatı olarak Talasemi Federasyonun başkanlığına aday oldum. Delegelerin teveccühü ile Federasyonumuzun genel başkanlığına seçilmiş bulunmaktayım. Beni bu göreve layık gören delegelerimize teşekkür ediyorum. Talasemi Federasyonu’nun Genel Başkanı olarak seçildiğimden dolayı mutlu ve gururluyum” dedi. Konuşmalarına devam eden Dolu, “Genel Başkanlık görevi yürütmekte iken Covid-19 virüsü ile hayatını kaybeden Burhan Kerimoğlu’nu saygı ve rahmetle anıyorum. Burhan başkanımızın vefatı sonrası Genel Başkanlık görevini yürüten başkan adaylarından Bülent Koçer’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi. Ayrıca yeni başkan Mustafa Dolu sağlıklı bir genel kurul yönetiminden dolayı divan heyetine teşekkür etti. İyi dilek ve temenniler ile fotoğraf çekiminde sonra genel kurul toplantısı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.