Mustafa Konyalı da unutulanlar arasına girdi

Mustafa Konyalı da unutulanlar arasına girdi
Uzun yıllar başta Zeki Müren, Müzeyyen Senar olmak üzere Türkiye'nin en ünlü sanatçıları kadrosunda kanun sanatçısı olarak görev alan, 86 yaşındaki Mustafa Konyalı alzheimer hastası olan eşiyle birlikte yaşama tutunmaya çalışıyor.

1931 yılında Acıdort köyünde doğan Konya’nın yerli sanatçısı Mustafa Konyalı, hem sağlık sorunları hem de bakıma muhtaç haliyle hayat mücadelesi veriyor. Uzun yıllar başta Zeki Müren, Müzeyyen Senar olmak üzere Türkiye'nin en ünlü sanatçıları kadrosunda kanun sanatçısı olarak görev alan, 86 yaşındaki Mustafa Konyalı alzheimer hastası olan eşiyle birlikte yaşama tutunmaya çalışıyor. Hayat mücadelesi verdiği evinde Konyalının kapısını komşularından başka kimse çalmıyor. Sağlık sorunları ve bakıma muhtaç olan Konyalı, her şeyin para olmadığını belirterek, önemli olanın insanlık olduğunu söyledi. 

SAĞLIK SORUNLARIYLA MÜCADELE EDİYORUM

Tek isteğinin normal insanlar gibi yemek yemek olduğunu belirten Konyalı, “Ben ölürsem açlıktan öleceğim” diyen Konyalı, “Yemek yiyenlere imreniyorum. 3 tane çocuk var. 3’ü de hayırsız, bir gün olsun kapımı açmazlar. Her şeyden önce can sağlığı isterim. Çok güzel anılarım geçti. Bir Konyalı müzisyen olarak benim çalıştığım mevkilerde, kimse çalışmadı. Zeki Müren bana ‘senin gibi birisi bir daha Konya’ya gelmez’ derdi. Zeki Müren bensiz gün geçirmezdi. İstanbul’da İzmir’de birçok fuarda çalıştık. Çil Horoz adlı bestem vardı. Bütün Konya ve Türkiye’de dillerden dillere dolaştı. Allah’ım güzel iman verecek insana insanın halinden anlayacak insanlık ruhu verecek. Şiir yazmak güzel bir arzu ama zamanını iyi ayarlamak lazım. Şimdi sağlık sorunlarım onlarla mücadele ediyorum, Her şey para değil insanlık olacak insanlık” dedi.6-045.jpg5-061.jpg

SON GÜNLERİNDE RAHAT ETTİRELİM

Mustafa Konyalı’yla uzun yıllar çalışan Hikmet Çetiner ise Mustafa Konyalı’nın kültür elçisi olduğunu söyleyerek, “Mustafa Amcayla uzun yıllar çalıştık. Yıllardır dinlenen Çil Horoz albümünün yaptık. Konya Geceleri Barana çalışmasını yaptık. Mustafa amcam, bisiklet üzerinde gezer, aklına ne gelirse kağıdı kalemi çıkartır hemen orada şiiri yazardı. Akranından da ben böyle beste yaptım diye dükkana gelirdi. Mustafa amcamın şuanda gün yüzüne çıkmamış binlerce şiiri var. Ben o şiirlerden albüm yapacak olsaydım şimdiye kadar 80-100 tane yapardık. Dünyanın tanıdığı Rıza Konyalının abisidir. Rıza Konyalının çoğu okuduğu eserlerin bestekarıdır. Yaşlılık bugünlerde bizim sahip çıkmamız lazım. Geçtiğimiz yıl Ahmet Özdemir’i kaybettik. Mustafa amcamızı son günlerde de olsun rahat ettirmemiz gerekir. Yardımcı olalım” dedi.

MUSTAFA KONYALI KİMDİR?

1931 yılında Konya'nın Acıdort köyünde doğan Mustafa Konyalı, 13 yaşında müzik hayatına başladı, 3 kardeş olan Konyalı, 1950 yılında Konya'da profesyonel olarak müzik hayatına başladı. 1959 yılında İzmir'e gitti ve burada uzun yıllar Başta Zeki Müren, Müzeyyen Senar olmak üzere Türkiye'nin en ünlü sanatçılarının kadrosunda kanun sanatçısı olarak görev aldı. Aynı zamanda Bestekârlıkta yapan Konyalı birçok esere imza attı. Profesyonel olarak “Yallı-Çil Horoz” adında bir albüm yapan sanatçı, Çetiner Müzik Yapım tarafından yapılan Konya Geceleri Barana 1 adlı CD ve VCD de yer aldı. (Uğur Sarı)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum