Mustafa Özkafa kimdir, nereli? Mustafa Özkafa biyografisi

Mustafa Özkafa kimdir, nereli? Mustafa Özkafa biyografisi
1959 yılında Konya’da doğan siyasetçi ve harita mühendisi Mustafa Özkafa, ilkokulu Konya’da tamamladıktan sonra, yükseköğrenimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yaptı. İşte Mustafa Özkafa hakkında merak edilenler.

Mustafa Özkafa, 1959 yılında Konya’da doğdu. İlkokulu Konya’da tamamladıktan sonra, yükseköğrenimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde yaptı. Mezuniyetini müteakiben bir süre öğretmenlik ve serbest mühendislik yaptı.

Siyasi hayatına Refah Partisi ile başlayan Özkafa, partinin değişik kademelerinde görev yaptıktan sonra, Refah Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı görevini üstlendi.

1989 Mahalli Seçimlerinde Refah Partisi tarafından Karatay İlçe Belediye Başkanlığına aday gösterilen Özkafa, yüzde 46’lık bir oy oranıyla Karatay Belediye Başkanlığına seçildi.

Bu görevdeyken ortaya koyduğu başarılı çalışmaları arasında yer alan binlerce kişinin oturduğu modern toplu konut çalışmaları, dev bütçeli sosyal tesisler, spor tesisleri, Karatay gibi tarihi ve kültürel büyük değerleri olan bir ilçede bu dokuyu koruyarak oluşturulan yeni ve modern bulvarlar, caddeler, sağlık ocakları, mesleki eğitim kursları, Karatay Belediyesinin bütçesi en zengin ilçe belediyesi haline getirilmesi, ve sevilen kişiliği sayesinde halk tarafından 1994 yerel seçimlerinde yüzde 65 gibi bir rekor oy oranı ile yeniden aynı göreve seçildi.

Yerel yönetim olarak alışılmışın üzerinde bir gayretle yeni eserleri, büyük projeleri çalışmalarına ekleyen Özkafa, 18 Nisan seçimlerinde yüzde 48 gibi yine büyük bir oy oranı ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.