Mustafa Şen, oy oranlarını açıkladı: Tayyip Erdoğan'ın çok gerisindeler!

Mustafa Şen,  oy oranlarını açıkladı: Tayyip Erdoğan'ın çok gerisindeler!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın oy oranını canlı yayında açıkladı

AK PARTİ MKYK ve MYK Üyesi, Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, CNN Türk'te Hande Fırat'la Gece Görüşü programında AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın oy oranlarını açıkladı.

AK PARTİ YÜZDE 41-42

Şen, "AK Parti yüzde 41-42 gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise tek başına yüzde 52'yi garantiliyor. Anketlerde Erdoğan'dan sonra 2. sırada Kılıçdaroğlu var. Temmuzdan beri oy oranı yükseliyor. Kaizen yapıyoruz. Adım Adım yükseliyor. Böyle bir durumda Cumhur ittifakının mecliste azınlığa düşmek ya da seçimin tekrarlanması gibi bir durumu söz konusu değil." dedi.

"ERDOĞAN'DAN SONRA 2. SIRADA KILIÇDAROĞLU VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sorna ikinci sırada Kılıçdaroğlu'nun çıktığını söyleyen Mustafa Şen, "Her aday adayı, kendisini aday olarak görür. Bu öz saygının gerekliliğidir. Ama oradaki mertebeyi iyi ayarlamak lazım. Anketlerde cumhurbaşkanımızın 3-4 kat gerisinden gelen isimler var. 2. sırada ise Kılıçdaroğlu var." dedi.

SEÇİMLER NE ZAMAN OLACAK?

Şen seçim tarihi ile ilgili, "Seçim tarihini inanın bilmiyorum. Bir espri olsun bir pazar aniden olabilir. Bu net değil, üzerinde çalışılıyor. 10 tane pazar var. Bunlardan biri 18 Haziran. Bu pazarlardan önceki bir seçim tarihi yapılırsa, seçim değişiklikleri de uygulanamaz. 6 Nisan'dan sonrasında olmak zorunda. İhtimali düşük olmak üzere 18 Haziran'da bir seçenek. Sınav var, Hac mevsimi var. Bundan daha uygun haftalar var, karar verilecektir. Bir erken seçim gibi olmayacağı için Meclis feshedilmeyecektir. Biz 5 yıllık dönemde başarılı bir sınav verdik. Değerlendirilmesi gereken şey bu. Birçok şey başarıyla atlatıldı. 5 yıl tamamlandı, şimdi bu '5 hafta öne alındı, geriye atıldı' bunlar önemli şeyler değil. Önemli olan Türkiye'nin istikrarıdır." ifadelerini kullandı.

ALKIŞ POLEMİĞİ: ERDOĞAN, AYNI ZAMANDA BU ÜLKENİN BAŞKOMUTANIDIR

Kılıçdaroğlu'nun askeri kademe tarafından selamlandığı fotoğraflar bulunuyor. Sayın Erdoğan, aynı zamanda bu ülkenin başkomutanıdır. Bu bütün dünyada böyledir. Bunun bir sivile bağlanmış olması da demokrasinin gereğidir. Onlar generallerin başka bir şey alkışlamasına alışkındır. Onlar darbeci generalleri alkışlamaya alışkın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.