Muş'taki Kobani Protestosunda 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Muş'taki Kobani Protestosunda 1 Kişi Hayatını Kaybetti
IŞİD'in Kobani'ye girmesi sonrası patlak veren sokak eylemlerinin şiddetli yaşandığı Muş'un Varto ilçesinde, Hakan Buksur çıkan olaylar neticesinde yaşamını yitirdi.

Muş’un Varto ilçesinde IŞİD'in Kobani’ye girmesi nedeniyle olaylar çıktı. İlçe merkezinde Sabah saatlerinden itibaren başlayan eylemlere polis müdahale etti.

 

OLAYLAR HALEN DEVAM EDİYOR

 

Eylem sırasında 25 yaşındaki Hakan Buksur'un kafasından vuruldu. Eylemciler tarafından Varto İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Buksur, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Buksur’un öldüğünün duyulmasıyla ilçede olaylar daha şiddetlendi. Olaylar halen devam ediyor.

 

BATMAN'DA GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

 

IŞİD terör örgütünün Suriye'deki Kobani'ye saldırısını protesto etmek için eylemler devam ederken Batman'da kalabalık bir grup, belediye önünde toplandı. Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, gruptan dağılmalarını istedi. Dağılmamakta ısrar eden grup, polise taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ise tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Çatışmalar, Diyarbakır Caddesi'ne doğru yayılarak devam ediyor. Gösteriler sebebiyle esnaflar da kepenk açmadı.

VAN'DA 5 POLİS YARALANDI

 

Van'da dün akşam başlayan olaylar, bugün de devam etti. Muradiye İlçesi'nde trafik ekiplerine ait bir araç molotofkokteyli atılarak yakılırken, 1'i müdür yardımcısı 5 polis de atılan taşlardan yaralandı. Erciş ile Başkale İlçesi'nde ise göstericiler polisle çatışırken, birçok kamu binası ve işyerine zarar verdi. Başkale'deki Atatürk heykeline de büyük zarar verildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'nda 'IŞİD saldırısına ve Ak Parti'nin Kobani'ye uyguladığı ambargoyu protesto etmek için tepkilerin gösterilmesi amacıyla sokaklara çıkılması çağrısı yapıldı. Bunun üzerine birçok kentte olaylar çıktı. Van'da da dün gece geç saatlere kadar süren olaylar bugün de devam etti. Yapılan çağrılar üzerine yüzlerce gösterici, öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplandı. Polisin, slogan atarak caddede yürüyen gruba izin vermemesi üzerine gerginlik çıktı. Polis, göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş, molotofkokteyli atarak karşılık verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.