Muş'taki terör saldırısı

Muş'taki terör saldırısı
Varto'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Erdal'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı

MUŞ (AA) - Muş'un Varto ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Bekir Anıl Erdal için tören düzenlendi.

Muş 49. Piyade Tugay Komutan Yardımcılığında düzenlenen törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı getirilerek, öz geçmişi okundu.

2. Komando Tabur Komutanı Piyade Kurmay Yarbay Bülent Özen, törende yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün huzur ve güven ortamını bozmaya ve halk üzerinde korku yaratmaya yönelik olarak yöntemlerini ve hedeflerini değiştirdiğini anlattı.

"Personelimize kahpe sinsice saldırarak vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehdit ederek eylemlerini arttırma gayretine girmiştir." diyen Özen, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şehit Erdal'ın naaşı İl Müftüsü Alettin Bozkurt'un okuduğu duanın ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı.

Muş Havaalanına götürülen şehidin cenazesi, askeri uçakla memleketi Samsun'a uğurlandı.

Törene, Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma Komutanı Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay İsmail Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, askeri erkan ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.