"Müşterek Atasözleri, Deyimler, Bilmeceler ve Terimler Çalıştayı"

"Müşterek Atasözleri, Deyimler, Bilmeceler ve Terimler Çalıştayı"
Eskişehir Valiliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kültür Konseyi Derneği iş birliği ile düzenlenen çalıştay, 11-15 Nisan tarihleri arasında Sakarya'da gerçekleştirilecek

İSTANBUL (AA) - Eskişehir Valiliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kültür Konseyi Derneği iş birliği ile düzenlenen "Müşterek Atasözleri, Deyimler, Bilmeceler ve Terimler Çalıştayı" 11-15 Nisan tarihleri arasında Sakarya'da yapılacak.

"Dünya Uygarlığı İçinde Türk Uygarlığı: Dil ve Tarih Meseleleri" projesinin, Dil Bölümü kapsamında yapılacak olan çalıştayın akademik kurulunda, Dr. Metin Eriş, Prof. Dr. Ahmet Buran, Prof. Dr. Cevdet Küçük, Doç. Dr. Fahri Solak, Prof. Dr. İlhan Şahin ve Prof. Dr. Korkut Tuna yer alıyor.

Çalıştaya yurt içinden ve dışından katılacak iletişim komitesi üyeleri ise şöyle:

Türkiye'den Prof. Dr. Ahmet Buran, Doç. Dr. Bilal Çelik, Dr. Metin Eriş, Doç. Dr. Güljanat Ercilasun, Prof. Dr. Cevdet Küçük, Doç. Dr. Murat Öztürk, Prof. Dr. Taşpolot Sadıkov, Doç. Dr. Fahri Solak, Prof. Dr. İlhan Şahin, Prof. Dr. Korkut Tuna, Azerbaycan'dan Prof. Dr. Dilaver Azimli, Kazakistan'dan Prof. Dr. Kassylm Balkiya, Prof. Dr. Roza Bakbergenova, Dr. Gülsinay İssayeva, Özbekistan'dan Prof. Dr. Saadat Davlotava, Kırgısiztan'ndan Doç. Dr. Nurdin İseev, Prof. Dr. Süleyman Kayıpov ve Kırım'dan Prof. Dr. Gülnara Seitvaniyeva.

Çalıştay, Sapanca Talia Oteli'nde gerçekleştirilecek.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.