Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu
Operasyonunun başladığı günden bu yana kentten göç edenlerin sayısı 178 bine ulaştı

NİNOVA (AA) - Irak'ta, terör örgütü DEAŞ'ın yaklaşık 2,5 yıldır elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonunun başladığı günden bu yana kentten göç edenlerin sayısının 178 bine ulaştığı bildirildi.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casım el-Caf, yaptığı yazılı açıklamada, "Musul operasyonunun başladığı tarihten bu yana Kerkük'e bağlı Havice ve Musul'da yerlerinden edilenlerin sayısı 178 bine ulaştı." ifadesini kullandı.

Caf, bakanlığın sığınmacıları güvenlik güçleriyle organize bir şekilde karşılayarak güvenli bölgelerdeki kamplara gönderdiğini söyledi.

Öte yandan, Irak ordusu terörle mücadele biriminde görevli subaylardan Raid Sahban Hıdır, DEAŞ'ın Musul'un doğusuna düzenlediği füze saldırısında, Musul Üniversitesinde Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ailesinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin Musul'un güneybatısından kente ilerlemesiyle göçmen sayısının artacağı belirtiliyor.

Irak güvenlik güçleri, DEAŞ'a yönelik operasyonun başladığı 17 Ekim'den bu yana kentin doğu bölgesinde ilerleme kaydederken, batısında ise henüz bir operasyon başlatmadı.

Güvenlik kaynakları, kentin doğusunda yer alan mahallelerin yarısından fazlasının DEAŞ'tan kurtarıldığını belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.