Musul'u Kurtarma Operasyonu Yine Başladı

Musul'u Kurtarma Operasyonu Yine Başladı
Hava muhalefeti nedeniyle fasıla verilen DAİŞ'in elinden Musul'u kurtarma operasyonu yeniden başladı.

Irak ordusunun hava muhalefeti dolayısıyla fasıla verdiği Musul'u terör örgütü DAİŞ'ten kurtarma operasyonuna yeniden başladığı bildirildi. Mahmur cephesindeki Irak askerleri, militanların konuşlandığı bölgeleri uzun menzilli katyuşa füzeleri ile hedef alıyor.

Bölgedeki Irak ordusu komutanlarından General Latif Haşim, Anadolu Ajansı AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAİŞ militanlarının dün gece saldırıya geçmesiyle çatışmaların başladığını ve şu ana kadar onlarca militanın öldürüldüğünü kaydetti.

Örgütün kuvvet gösterisi yaparak saldırıya geçtiğini belirten Haşim, bölgedeki nihai durumla ilgili şu bilgileri verdi:

"Irak askerleri, Mahmur cephesinin güneyindeki köyleri denetim altına almayı başardı ve ilerleme kaydediliyor. DAİŞ hücum girişiminde bulunmasına karşın, geri çekiliyor. Örgüt elindeki köyleri birer birer kaybediyor. Dün gece bir bölgede kuşatma altına alınan militanların çoğu etkisiz hale getirildi."

"Uluslararası koalisyon ve Peşmerge güçleri karadan destek görevi görüyor"

Iraklı komutan Haşim, "DAİŞ ile girilen çatışmada Amerika Birleşik Devletleri ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Peşmerge güçleri karadan destek görevi görüyor. Söz konusu güçlerle dayanışmamız en yüksek seviyede." değerlendirmesinde bulundu.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.