Müteahhitlerden boykot kararı!

Müteahhitlerden boykot kararı!
KOMÜT, artan fiyatlar karşısında eylemlere başlayarak 15 gün boyunca inşaatları durdurma kararı aldı

Çimento fiyatlarının hızla artması karşısında eylem hazırlığında olan İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu (İMKON) ve kendisine bağlı 40 derneğin 15 gün sürecek inşaatları durdurma eylemi, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başladı.

komut-3.jpg

Konya Müteahhitler Birliği de (KOMÜT), İMKON’un bu kararına destek vererek Konya’da birçok noktada devam eden inşaatları durdurma kararı aldı. Aydın Konakları Şantiyesi’nde basın açıklaması yapan KOMÜT Başkanı Adem Bulut, Türkiye genelinde eylemlerin bugün itibari ile başladığını belirtti. Bulut, “Bakanlar ile yapılan istişareler sonucunda fiyatların düşmesini beklerken daha fazla arttığını gördüğümüzde hem vatandaşlarımızın hem de müteahhitlerimizin hakkını aramak için protesto etme kararı aldık. Türkiye genelinde İMKON’a bağlı 40 dernekle eş zamanlı olarak 15 gün boyunca inşaatları durduruyoruz. Konya’da Selçuklu, Meram ve Karatay bölgelerinde devam eden inşaatlarımız şu an durdu” dedi.

komut-1.jpeg

YETKİLİ KURUMLAR MÜDAHALE ETMEZSE EYLEM DEVAM EDECEK

2018 yılından bu yana artan enflasyon karşısında inşaat sektörünün de büyük ölçekte etkilendiğini dile getiren Bulut, bu durumu fırsata dönüştürmek isteyen tedarikçilerin fiyatları sürekli arttırdığını vurguladı. Bulut, inşaat malzemelerindeki fiyat artışının kamu yararını göz ardı ettiğini belirterek, “Dar gelirli ailelerin ev sahibi olması giderek zorlaştı. Kentsel dönüşüm bekleyen 6 milyona yakın konut da olumsuz etkileniyor. 15 gün boyunca devam etmesi planlanan boykot süresi boyunca yetkili kurumlar bu duruma müdahale etmediği takdirde eylemlere devam edilecektir” ifadelerini kullandı.

komut-4.jpg

İMKON: İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN TAŞIYICI LOKOMOTİFİDİR

İMKON tarafında yapılan açıklamada ise, yapılan zamlara dikkat çekilerek zamlarla birlikte inşaat sektöründe yaşanan her olumsuzluğun, 250 alt sektörü, milyonlarca tüketiciyi, kentsel dönüşümü, vatandaşın ucuz konuta erişimini, istihdam gücünü ve piyasa istikrarını olumsuz etkilediği vurgulandı. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “İnşaat sektörü olarak, son çare, en demokratik hakkımız olan iş bırakma ve boykot olmuştur. Sosyal medya ve basın üzerinden mücadelemize devam ederek, özellikle çimento sektörünün fahiş zamları geri çekmesi yolunda verdiğimiz mücadeleye çimento sektörü yeni zamla karşılık vermiş ve bize boykot dışında seçenek bırakmamıştır. Alınan karar gereği bizlerde çimento sektörünün haksız ve fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz! Türkiye inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin taşıyıcı lokomotifidir, bu zamana kadar haklı çağrımıza yeteri kadar kulak vermediniz, Türkiye inşaat sektörünün haklı talepleri karşılık buluncaya kadar demokratik şartlarda boykot kararımız sonuç alıncaya kadar yenilenerek devam edecektir.” (Gülşen Çopur)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.