Mutlu son olsun!

Mutlu son olsun!
Ligin son maçını bugün deplasmanda Gaziantep karşısında oynayacak olan Torku Konyaspor’da hedef maçı kazanarak sezonu mutlu son ile bitirmek. Mücadele saat 18.30’da başlayacak

Seda Erciş'in Haberi

Türkiye Basketbol Ligi 2014-2015 sezonunun son maçında temsilcimiz Torku Konyaspor Basket, bugün deplasmanda Royal Halı Gaziantep ile karşı karşıya gelecek. Ligin 30. ve son hafta maçında karşılaşacak iki ekibin mücadelesi açılış maçı olarak seçildi. Dev Kartallar, sezonun son maçı için büyük bir heyecan yaşarken, deplasmanda oynayacağı mücadelede zorlu rakibi karşısında galip gelmeyi hedefleyecek. Kümede kalma hedefiyle lige başlayan ve ardından hedefini play-off olarak büyüten temsilcimiz, hedeflerinin büyük bir bölümünü gerçekleştirmiş durumda. Son haftalarda aldığı şanssız mağlubiyetlerle play-off şansını yitiren yeşil-beyazlı ekip, gelecek sezon adına bu hedef için iyi sinyaller verdi. Büyük şanssızlıklar yaşamasına rağmen ligde kalmayı haftalar öncesinden garantileyen Potanın Kartallarında bu başarının mutluluğu yaşanıyor. Bugün Gaziantep karşısında ligin son maçına çıkmaya hazırlanan temsilcimiz, bu mücadeleyi kazanarak ligi galibiyetle tamamlamak istiyor.

DÜDÜK SÖYLEMEZOĞLU’NDA

Royal Halı Gaziantep-Torku Konyaspor Basketbol arasında bugün oynanacak maçı Fatih Söylemezoğlu, Altuğ Köselerli, Serhat Büker hakem üçlüsü yönetecek. Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 18.30’da başlayacak. Öte yandan iki ekip arasında sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmayı 70-69’luk skorla Torku Konyaspor kazanmıştı.

TROY,  LİDER TAMAMLIYOR

Geride kalan 29 maç sonunda Troy De Vries, 23 maçta forma giyerken 17.6 sayı ortalaması ile takımın sayı lideri durumunda bulunuyor. Aleksandar Rasic ise forma giydiği 28 maçta 3.39 asist ortalaması tutturarak hücum organizasyonlarında Aziz Bekir’in en önemli silahlarından biri oldu. Yeşil-beyazlılar, ortalama 79.1 sayı üreterek mücadele ettiği ligde potada ortalama 83.62 sayı gördü. Üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 40.8, boyalı alandan yüzde 53.4, serbest atışlarda ise yüzde 77.3 isabet oranları yakalayan temsilcimiz, ortalama 30 ribaund, 16.5 asist, 2.27 blok, 4.93 top çalma istatistiklerine ulaştı.

TOPLAM 12 GALİBİYET VAR!

Torku Konyaspor, geride kalan haftalarda on iki galibiyet, on yedi mağlubiyet elde ederken puan cetvelinde 41 puan ile on birinci sırada bulunuyor. Sahasında yedi galibiyet, deplasmanda ise beş galibiyet alarak iyi bir iş başaran yeşil-beyazlı ekip, bugünkü maçı da kazanarak deplasmandaki galibiyetini altı maç yapmayı hedefliyor. Öte yandan rakip Gaziantep ise on üç galibiyet ile onuncu sırada yer alıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.