"Müze kent" Safranbolu'da turist sayısı arttı

"Müze kent" Safranbolu'da turist sayısı arttı
Tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu'ya yılın ilk çeyreğinde gelen yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış gösterdi- Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy:- "Bazı rezervasyon iptallerine rağmen özellikle Arap Yarımadası ve

KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, 3 bin yıllık tarihi konaklarıyla ün yapmış Safranbolu'ya yılın ilk çeyreğinde gelen yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün verilerine göre, geçen yılın ocak-mart döneminde 48 bin turistin ziyaret ettiği ilçede, bu yılın ilk 3 ayında 57 bin 600 turist ağırlandı.

Geçen yıl, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyen yaklaşık 750 bin kişinin geldiği tarihi ilçe, yerli turistlerin yanında Tayvan, Japonya, Güney Kore, İran, Suudi Arabistan, Almanya ve Rusya gibi ülkelerden gelen yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

- Arap Yarımadası ve Uzak Doğu ilgisi

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk kent kültürünün en önemli yapı taşlarından Safranbolu'da, her geçen yıl yapılan tanıtım faaliyetleriyle turist sayısını artırdıklarını söyledi.

Yüksek düzeyde ustalığın ürünü olarak inşa edilen geleneksel Türk evlerinin bir bütün olarak korunduğu ilçede turistlere zamanda yolculuk yaptırdıklarını anlatan Aksoy, şöyle devam etti:

"2017 yılında turizm hedeflerimizden şaşmış değiliz. 2017 yılında ilçemize günübirlikçilerle birlikte 1 milyon turist getirmek için çalışıyoruz. Yurt içi ve dışında fuar ve tanıtım faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bazı rezervasyon iptallerine rağmen özellikle Arap Yarımadası ve Uzak Doğu'dan gelenlerle geçen yılın aynı dönemine göre turist sayısında yüzde 20'lik bir artış sağladık. Huzur kenti Safranbolu'da turizm rakamlarımız iyi görünüyor. Hedefimiz 1 milyon kişiyi Safranbolu'da gezdirmek, ziyaret etmesini temin etmek."

Aksoy, Safranbolu'nun yılın her döneminde turistlere ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.