Müziksiz Evin Konukları Geliyor

Müziksiz Evin Konukları Geliyor
Konevi Kültür Merkezi’nde 22 Aralık Pazartesi (yarın) saat 20.00’da, “Müziksiz Evin Konukları” adlı oyun, güncel çeviri bir yorumla sahneleniyor.

Oyunda, Devlet Tiyatroları’nın kıdemli oyuncusu ve bu yıl 51. sanat yılını kutlayan, Kurtlar Vadisi dizisinde oynadığı Nazife Anne rolüyle gönüllerde yer eden Serpil Tamur, İstanbul Şehir Tiyatroları’nda Sartre, Çehov, Büchner klasiklerinde rol alan ve son olarak katıldığı “Umutsuz Ev Kadınları” ile de televizyon seyircisinin beğenisini kazanan Özge Özder birlikte sahne alıyor. Oyunda ayrıca; Abdül Süsler, Asuman Çakır, Emrah Düzkaya, Abdullah Semercioğlu, Selim Tezin rol alıyor.

Babalarının ekonomik durumunun bozulması nedeniyle, sevgisiz bir babaanne ve engelli bir hala ile yaşamak zorunda kalan iki çocuğun hikâyesinin anlatıldığı oyunda, sevgi, acıma, koruma ve sahiplenme duyguları farklı karakterlerin gözünden irdelenmekte, yaşam mücadelesi içinde yitirilen sevgi bağları ele alınmakta.

 “Müziksiz evin Konukları” 1990’da Neil Simon tarafından yazılmış ve “Lost In Yonkers” adıyla Broadway ve Londra başta olmak üzere, tüm dünyada oynanmıştı. 1991’de Pulitzer Ödülü kazanan oyunun filminde Irene worth, Mercedes Ruehl, Richard Dreyfuss gibi ünlü isimler rol almıştı.Meraklıları, oyunun biletlerini Devlet Tiyatrosu Salonu Gişesi’nden ve Biletix'ten temin edebilecekler. 

Emine Şeyma Yıldız

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.