Müzisyen Değer Deniz'in öldürülmesine ilişkin dava

Müzisyen Değer Deniz'in öldürülmesine ilişkin dava
Sanık C.M'nin yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda, müzisyen Değer Deniz'i öldürdüğü iddia edilen ve olay tarihinde yaşı 18'den küçük olan C.M'nin, 58 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan C.M. ile maktul Değer Deniz'in annesi Ayşe Sevinç Sözer, kardeşleri Orhan ve Amaç Deniz katıldı.

Müşteki Orhan Deniz, C.M'nin yasalarda belirtilen en ağır cezayla cezalandırılması için toplanan 24 bin 600 kişiye ait imzanın bulunduğu taşınabilir belleği mahkemeye sundu.

Tanık Havva Eyigün, C.M'nin ablası olduğunu belirterek, "C.M. eşiyle kavga etti ve bana kalmaya geldi. Akşama kadar bende kaldı. Değer Deniz'le ilgili haberi izlerken panikledi ve kekelemeye başladı. Giyinmek için odaya gittiği sırada polis memurları evimize geldi ve bizi karakola götürdü. Ben maktul Değer Deniz'i hiç görmedim, adını da hiç duymamıştım" dedi.

- "Kardeşim uyuşturucu kullanır ve satardı"

Kardeşinin bazı eşyalarının kendisine olduğunu anlatan Eyigün, olay günü ile ilgili şunları söyledi:

"C.M, bana geldiğinde kapıyı eşim açtı. Giysilerini yıkardım. Elbiselerini yıkamak için çamaşır makinesine attığımda herhangi bir şey görmedim. Kardeşim bütün uyuşturucu maddelerini kullanırdı. Eve geldiğinde uyuşturucu kullanmış olduğunu fark ettim. Çünkü gözünün önünü göremiyordu."

Taleplere ilişkin görüşleri sorulan savcı, suçun yasada öngörülen ceza miktarı ile delil durumunu göz önünde bulundurarak, suça sürüklenen çocuk C.M'nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, C.M'nin tutukluluk halinin devamına hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık C.M'nin, hırsızlık yapmak amacıyla pencereden Değer Deniz'in tek odalı evine girdiği anlatılıyor. Evde uyuyan Deniz'in ayak sesine uyanıp bağırdığı aktarılan iddianamede, bunun üzerine sanığın elleriyle Deniz'in ağzını kapatarak, boynunu sıktığı kaydediliyor.

Bu olaydan bir süre önce kolunu inciten Değer Deniz'in, sanık tarafından bu şekilde bayıltıldığı ve ellerinin şarj kablosu, boynunun ise çanta askısı sıkılarak bağlandığı anlatılan iddianamede, sanığın Değer Deniz'e tecavüz ettiği, sonrasında masanın üstünde Deniz'e ait telefon ile klarnetini aldığı ve anahtarı kullanarak evi terk ettiği aktarılıyor.

Deniz Değer'in ölümünün boğma sonucu meydana geldiği belirtilen iddianamede, suç tarihinde 18 yaşından küçük olan C.M'nin, "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürme", "konutta yağma" ve "mağduru öldürecek şekilde cinsel saldırı" suçlarından 43 yıl ila 58 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.