Myanmar ordusundan "kaotik demokrasi" uyarısı

Myanmar ordusundan "kaotik demokrasi" uyarısı
General Hlaing, ülkedeki etnik unsurlarla çatışmaların "kaotik bir demokrasi" ortamına neden olacağını söyledi

YANGON (AA) - Myanmar ordusu Başkomutanı Kıdemli General Min Aung Hlaing, daha fazla demokratik reform için ülkedeki etnik unsurlarla çatışmaların sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

Ülkenin siyasi başkenti Nay Pyi Taw'da yapılan askeri bir törende konuşan General Hlaing, ülkedeki etnik unsurlarla devam eden çatışmaların Myanmar'da demokrasiye geçişi aksatabileceğini dile getirdi.

Hlaing, "Yasalara uyulmaması ve silahlı isyanlar, ülkemizde demokrasinin başarıyla uygulamaya konulmasının önündeki iki temel engeldir. Bunlar büyük ihtimal ülkede kaotik bir demokrasi ortamına yol açacak." ifadesini kullandı.

Myanmar'da 8 Kasım 2015'te yapılan seçimleri büyük farkla kazanan Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) partisi, iktidarı 1 Nisan'da devralacak. NLD'nin iktidarıyla ülkede 50 yıl aradan sonra sivil bir yönetim başa gelecek.

Ordunun parlamento üyelerinin yüzde 25'ini atadığı ve devlet başkanı yardımcılarından birini belirlediği ülkede, Hlaing ile NLD lideri Aung San Suu Çii arasındaki ilişkilerin gelecek beş yılın seyrini belirleyeceği ifade ediliyor.

Hlaing, NLD'nin adayının devlet başkanı seçilmesinin ardından ordunun "ülkenin istikrarı, birliği ve gelişmesi için yeni hükümet ile her alanda işbirliği içinde olacağı" açıklamasını yapmıştı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.