Myanmar'da siyasi tutuklular serbest bırakılacak

Myanmar'da siyasi tutuklular serbest bırakılacak
Suu Çi: - "Yeni hükümet siyasi tutukluların serbest bırakılması için çalışacak"

ANKARA (AA) - Myanmar'da devlet başkanlığı danışmanı atanan Ulusal Demokrasi Birliği'nin (NLD) lideri Aung San Suu Çii, yeni hükümetin ülkede tutuklu bulunan bütün siyasi mahkumların serbest bırakılması için çalışacağını söyledi.

Ülkede yeni kabinede dışişleri ve devlet başkanlığından sorumlu devlet bakanı görevlerini de yürüten Suu Çii, yaptığı açıklamada, yeni hükümetin ülkedeki bütün siyasi mahkumların gelecek iki ay içinde serbest bırakılması için çalışacağını kaydetti.

Myanmar'da cezaevlerinde 100 siyasi tutuklunun bulunduğu tahmin ediliyor. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu 400 aktivistin ise yargılanması devam ediyor.

Ülkede 8 Kasım 2015'teki seçimleri büyük farkla kazanan NLD lideri Suu Çii, anayasanın birinci derece yakınları yabancı ülke vatandaşı olanların devlet başkanlığı koltuğuna oturmasını yasaklayan hükmü dolayısıyla devlet başkanlığına aday olamamıştı. NLD, devlet başkanlığı için Suu Çii'nin çocukluk arkadaşlarından U Htin Kyaw ile Henry Van Thio'yu aday göstermişti. U Htin, parlamentoda yapılan seçimde 652 oyun 360'ını alarak devlet başkanı olmaya hak kazanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.