Myanmar'da uyuşturucuyla mücadele

Myanmar'da uyuşturucuyla mücadele
Uyuşturucuyla mücadele eden Pat Jasan eylemcileri saldırıya uğradı- Saldırıda 1 eylemci öldü, 3'ü yaralandı

YANGON (AA) - Myanmar'da uyuşturucuyla mücadele eden sivil "Pat Jasan" grubunun, ülkenin kuzeyindeki Kaçin eyaletinde afyon tarlalarını yok etmeye çalışırken saldırıya uğradığı bildirildi.

Pat Jasan grubundan yapılan açıklamada, Kaçin eyaletine bağlı Sadon-Kambaiti bölgesindeki tarlalarda uyuşturucu mücadelesi verirken saldırıya uğrayan üyelerinden birinin öldüğü, üçünün yaralandığı belirtildi.

Grubun Tanai kasabası sorumlusu Maran Ja La, Pat Jasan'ın afyon ekili tarlaları yetkililerin bilgisi ve izni dahilinde yok ettiğini söyledi.

Geçen ay da Hukawng vadisindeki afyon ekili tarlaları imha edilirken grup üyelerinden Lahtaw Tu Seng, öldürülmüştü. Grubun iki üyesi, geçen yıl uyuşturucu kaçakçılarının saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.

Kaçin Protestan Kilisesi öncülüğünde 2014'te uyuşturucu ile mücadele için kurulan Pat Jasan grubunun yaklaşık bin 500 üyesi bulunuyor.

Afganistan'dan sonra dünyanın ikinci en büyük afyon üreticisi olarak bilinen Myanmar'da 200 binden fazla çiftçinin 55 bin hektar araziye afyon ekerek gelir elde ettiği sanılıyor.

Myanmar hükümetinin geçen BM'ye sunduğu rapora göre, 2015'te Kaçin eyaletinde bin 495 hektar ekili afyon yakılarak imha edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.