Nadezhda, ilk şampiyonluğunu kovalayacak

Nadezhda, ilk şampiyonluğunu kovalayacak
- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final'de mücadele edecek Rusya'nın Nadezhda takımı, tarihindeki ilk kupasını kazanmayı amaçlıyor- Rus ekibi, Dörtlü Final'deki ilk maçında Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek


İSTANBUL (AA) - Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final'de mücadele edecek Rusya'nın Nadezhda takımı, kadın basketbolunda Avrupa'nın en prestijli organizasyonunda şampiyon olarak, ilk kupasını kazanmayı hedefliyor.

Rus temsilcisi, Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ülker Sports Arena'da yarın başlayacak Dörtlü Final'deki ilk maçında sarı-lacivertlilerle karşı karşıya gelecek.

Avrupa arenasında ilk kez 2004-2005 sezonunda sahne alan Nadezhda, en büyük başarısını 2010 yılında Kadınlar Avrupa Kupası'nda ikinci olarak elde etti. Rus ekibi, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki en önemli başarısını ise Galatasaray'ın şampiyon olduğu 2014 yılında Sekizli Final'de 7. olarak aldı.


- B Grubu'nu ikinci bitirdi


Rusya'nın Orenburg şehrinin takımı olan Nadezhda, ligde normal sezonda Abdullah Gül Üniversitesi'nin de yer aldığı B Grubu'nu ikinci sırada tamamladı.

Rus ekibi, B Grubu'nda Çek Cumhuriyeti'nden USK Prag, Rusya'dan UMMC Ekaterinburg, Polonya'dan Wisla Can-Pack, Fransa'dan Tango Bourges, Türkiye'den Abdullah Gül Üniversitesi, Belçika'dan Mithra Castors ile İspanya'dan Spar Citylift takımlarıyla karşılaştı.

Nadezhda, grupta Abdullah Gül Üniversitesi ile yaptığı iki maçı 68-61 ve 75-67'lik skorlarla kazandı.

Normal sezondaki 14 maçta 9 galibiyet ve 5 mağlubiyet alan Nadezhda, B Grubu'nu UMMC Ekaterinburg'un ardından 2. sırada bitirerek, çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde kendi ülkesinden Dynamo Kursk takımıyla karşılaştı ve seriyi 2-0'la geçerek, adını Dörtlü Final'e yazdırdı.


- Kadrosunda 10 Rus oyuncu var


Nadezhda, Rus oyuncuların ağırlıklı olduğu kadrosuyla mücadele ediyor.

Rus ekibinde bu sezon 16.7 sayı ve 9.5 ribaunt ortalamasıyla mücadele eden ABD'li Dewanna Bonner ön plana çıkıyor. Bonner'in ardından 12.9 sayı ortalaması tutturan bir başka ABD'li Kayla McBride, takımın en skorerler 2. oyuncusu olarak dikkati çekti.

Kadrosunda 10 Rus, 2 ABD'li, birer İspanyol ve Karadağlı oyuncu bulunan Nadezhda'da şu oyuncular forma giyiyor:

Arina Kazarinskova, Elena Kirillova, Anastasia Kuplinova, Victoria Sazonova, Natalia Zhedik, Anastasiya Shilova, Elena Beglova, Varvara Psareva, Zhosselina Maiga, Natalia Anoikina (Rusya), Angelica Robinson (Karadağ), Anna Cruz (İspanya), Kayla McBride, Dewanna Bonner (ABD).

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.