Namazla Diriliş Programı Gerçekleştirildi

Namazla Diriliş Programı Gerçekleştirildi
Ensar Vakfı Mehir Vakfı ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından organize edilen “Namazla Diriliş” adlı program Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TOPLUMA NAMAZI ALIŞTIRMAMIZ LAZIM

Namazla Diriliş Programı Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Kerim Buladı dinin direği namazdır diyerek şunları söyledi: “Bu gençliğe yapılacak en önemli hizmet namaz ve secde ile tanıştırmaktır. Eğer akıl namaz kılmayı emretmiyorsa zengin bir akıl değildir. İki rekât sabah namazı dünya ve dünyadakilerden daha değerlidir. Namaz bir Müslümanın, Müslüman olduğunun fiili kaydıdır. Peygamberimiz; “Bir kimseyi camiye gidip geldiğini gördüğünüzde onun imanına şahitlik edin buyuruyor.” Topluma namazı alıştırmamız lazım.”

HER NAMAZIMIZI SON NAMAZIMIZ GİBİ KILMALIYIZ

Mehmet Şerif Niziplioğlu ise abdestin Allah’ın emri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Her namazımızı son namazımız gibi kılmalıyız. Son defa dua ediyor gibi son defa yalvarıyor gibi yalvarmalıyız. Her namazınızı son namazınız gibi huşu içinde kılabilirseniz kurtuluşa erersiniz. Biz toplum olarak Rabbimizi sevmeyi gerçekten unuttuk. Tövbe suresinde diyor ki kimi benden çok severseniz onu sizden alırım buyuruyor. Eğer namaza kendin kalkıp anne babanı evladını kaldırmıyorsan cehenneme göndermeyi göze alıyorsun.”

BİZ RUHUMUZDA SECDEYİ KABUL ETTİK

Yazar Dursun Ali Taşçı “Müslüman hiç bir şart ve kayıt altında kaybı olmayan kimseye Müslüman denir” dedi. Taşçı,“ Allah katındaki değerinizi anlamak istiyorsanız şöyle düşünün Allah sizde ne kadarsa sizde Allah’ta o kadarsınız. Biz bir kişi için geldik bir kişiyi namaza başlatmak devamlılık getirmek için biz bunu hedefliyoruz. Maddenin özü atom insanın özü ise fıtrattır.  Çay bile yarım saat demlenmeden çay olmuyor insan belli bir aşamayı geçmeden insan olamıyor. Değer vermediğiniz hiçbir şey sizin değildir. Çocuklarınızı yetiştirmezseniz hiçbir şey yapamazsınız. Namaz kılana hizmet etmek Rabbimin hoşuna gider. Gönlünüz Bilal gibi olursa Allah müdürleri ayağınıza gönderir. Biz ruhumuzda secdeyi kaybettik. Dünden bugün çok iyiyiz ama yeterli değiliz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE NAMAZ KILMA ORANI YÜZDE 25

Araştırmacı- Yazar Ramazan Kayan: "Türkiye'de namaz kılma oranı yüzde 25. Geri kalanı namaz kılmıyor. Namazsız ve Kuransız yaşıyor. Türkiye de her gün 1000 kişiden 750 kişi namaz ve Kuransız ölüyor. Belki de onların Namazsız ve Kuransız ölmesinin sebebi biziz. Öğrendiklerimizi başkasına anlatmadığımız için. Gençlik ve spor bakanlığının yapmış olduğu ankette gençlerin sadece yüzde 3 üne namaz konusunda ulaşılabilmiştir. Namazı sevdirmeye insanları ikna edelim. Sizin gayretiniz ne olursa Allah onu verir" şeklinde konuştu.

(UMAHAN ÖZ)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.