Narkotimler işbaşında

Narkotimler işbaşında
2013’te uyuşturucu kaynaklı 648 ölümden 96’sı bonzaiden yaşanırken evvelki akşam bir üniversite öğrencisi daha yaşamını kaybetti.

Uyuşturucuyla mücadelede yeni dönem başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ise ‘Narkotimler Büro Amirliği’ kuruldu. 200 emniyet güçlerinden oluşan tim, ay sonunda eğitimi tamamlayıp  sokağa çıkacak.

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun uyuşturucuyla mücadele aksyon planı çerçevesinde açıkladığı narkotimler İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yaşama geçirildi. 81 vilayetin güven yetkilileri Başkent Ankara ’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nda toplantı yapmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ‘Narkotimler Büro Amirliği’ kuruldu. Daha evvelki görevlerinde üstün başarı gösteren 200 polis, bu amirlikte vazifelendirildi . Ay bitimine kadar Narkotik eğitimi alacak timler, sokağa çıkacak. Eğitim kurumları çevresinde konumlanıp, şüpheli şahıslarla ilgili çalışacak. Yaya, motorize ve ekip otolarında görev yapacak ekipler, eğitim saatleri dışında da sokaklarda torbacı avlayacak. Sayıları da ileride arttırılacak ekipler, daha da güçlendirilecek.

TABLO ÜRKÜTMÜŞTÜ

Adli Tıp Kurumu verilerine göre, Türkiye’de 2012’de uyuşturucu kaynaklı 325 ölümden 15’i bonzaiden gerçekleşirken, 2013’te 648 ölümden 96’sı bonzaiden vuku buldu . Esrar 10 senede dünyada en çok fazla kullanılan uyuşturucu iken sentetik uyuşturucuların ortaya çıkmasından akabinde bu uyuşturucularda % 300’lük yükselme yaşandı.

Zehrin nihayet kurbanı üniversiteli Yetkin

KÜTAHYA Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İşletme Bölümü öğrencisi Yetkin Yılmaz (21), söylenenlere göre bir arkadaşı ile kaldığı apartta, evvelki akşam, bonzai adlı sentetik uyuşturucu kullandı. Yetkin Yılmaz bir zaman akabinde uyuşturucunun etkisiyle kendinden geçti. Yılmaz’ın yaklaşık olarak 5 saat boyunca ayılmadığını gören arkadaşı T.U., telefonla 112 Acil Servis’i arayarak yardım talep etti . DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ ne götürülen Yılmaz kurtarılması başarılamadı .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.