Narven Termal Konyalıları bekliyor

Narven Termal Konyalıları bekliyor
Şifaları suları ve yemyeşil doğası ile Türkiye'nin cennet köşesi Bolu'da hayata geçecek Narven Termal Kasaba, misafirlerini 3 nesil 4 mevsim ağırlamak için hazırlanırken Konyalıları da misafir etmeyi bekliyor

Şifaları suları ve yemyeşil doğası ile Türkiye'nin cennet köşesi Bolu'da hayata geçecek Narven Termal Kasaba, misafirlerini 3 nesil 4 mevsim ağırlamak için hazırlanırken Konyalıları da misafir etmeyi bekliyor.

Narven Termal Kasabasının tamamlanmasından sonra Konyalıları ağırlamaktan mutlu olacaklarını belirten Narven Termal Kasabası Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Ceylan, “250 milyon Dolarlık bir yatırımla inşa edilen, Türkiye'nin ilk tatil kasabası Narven Termal Kasabası termal turizmin en büyük yatırımı olacaktır. Hisseli gayrimenkul sistemi ile misafirlerini ağırlayacak olan Narven Termal Kasabamız, 450 bin metrekare alanda 7 bin 200 yatak kapasitesi ile Bolu turizmini iki katına çıkaracaktır. Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde ilk 100 içinde yer alan Erpiliç, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik A.Ş. ve Nalçacılar A.Ş’nin 250 milyon Dolar bütçeyle projeyi tamamlamayı hedefliyor. Bugün Bolu'da Turizm İşletme Belgesi ile hizmet veren 22 tesis bulunuyor ve bu tesislerin toplam yatak kapasitesi 3 bin 783’tür. Biz Narven olarak bu kapasiteyi iki katına çıkararak 7 bin 200'e ulaştırmayı planlıyoruz. Narven projesi tamamlandığında haftalık 1 bin 500 aile ağırlamayı hedefliyoruz. Ayrıca projemiz tamamlandığında 800 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Ek olarak çevrede tarım ve hayvancılıkla geçinen halkın üretiminden faydalanarak onlara yeni bir geçim kaynağı da oluşturmuş olacağız. Gelen konuklara tamamen doğal ve çok özel lezzetler ile ağırlarken, bölge halkının üretimini yerinde değerlendirerek ayrı bir ekonomik katma değer yaratmış olacağız. Bolu doğal güzellikleri, termal altyapısı ile olduğu kadar tarımsal üretimi ile de oldukça gelişmiş bir bölge. Bu açıdan bu değerleri de doğru kullanıyor olmanın keyfini yaşıyoruz” dedi. 

Türkiye’nin Yanı Sıra Orta Avrupa’dan Turist Çekmeyi Hedefliyor

Ersoy Ceylan, Türkiye ile birlikte Orta Avrupa’dan turist çekmeyi hedeflerini de ifade ederek, “Türk halkının yanı sıra özellikle Avrupa ve Ortadoğu'dan da turist çekmeyi hedefliyoruz. Türkiye barındırdığı jeotermal su kaynakları ve iklimi ile bu ülkelerin dikkatini çekmelidir. Bolu diğer taraftan coğrafi yakınlık faktörü de göz önünde bulundurulduğunda Türkiye önemli bir termal destinasyon merkezidir. Adını Bolu'da bulunan ulu ağaçtan alan Narven coğrafi konumu, şifalı suları, sunduğu kusursuz tatil hizmeti, konforlu ev ve odaları ile yerli yabancı olmak üzere yılda yaklaşık 2 milyon konaklama hedefliyor. Proje kapsamında yer alan 1+1, 2+1, 3+1 daireler ve villalar misafirlerine ailece kusursuz tatil yaşatabilmek adına her ayrıntısı ince detayına kadar özenle planlandı. Şık mobilyalar ve beyaz eşyalar ile misafirlere sunulan daireler banyosundan akan termal su ile şifalı evlere dönüşüyor. Projeye değer katan bir diğer önemli özellik ise fiziksel engelli konuklar için hazırlanan engelsiz dairelerdir.  Engelsiz daireler tekerlekli sandalye kullanan misafirlerin kolaylıkla kullanacağı özel banyolar, geniş kapılar, alçak mutfak tezgâhları ve uygun bir dekorasyonla tamamlanıyor. Narven gerek sunduğu termal hizmetler ve sosyal imkânları, gerekse mimarisi ve doğası ile Türkiye turizmine, 4 mevsim potansiyel oluşturulmasına yönelik yepyeni bir anlayış getirecek olan Proje kapsamında kasaba meydanı, villaları, rezidansı, oteli, fizik tedavi ve rehabilitasyon üniteleri ve kongre merkezi ile Narven Termal Kasabası bir turizm yatırımından fazlasını sunuyor.  Misafirlerini 1'er haftalık zaman dilimlerinde hisseli gayrimenkul sistemi ile ağırlayacak olan Narven, 1250 adet daire, 150 adet rezidans daire ve 230 otel odası ile toplamda 7 bin 200 yatak kapasitesine sahip olacak. Mimari projesi 2 etap olarak hazırlanan Narven'in ilk etabının ilk bölümü 2015 yılı Aralık ayında misafirlerini ağırlamaya başlayacaktır. Tatil yaparken bir yandan da Bolu'nun şifalı sularından yararlanabilmek için sosyal tesislerde kadın, erkek ayrı yada aile havuzları olarak planlanan termal havuzlar, termal Türk hamamı, SPA ve Wellnes Merkezi'nde kneipp terapi havuzları, tuz odası, rasul terapi (çamur), vichy,  herbal sauna, aroma terapili buhar odaları, relaxroom, macera duşları, cilt bakımı, masaj odaları, kar çeşmesi bulunuyor. Narven'de termal sularla şifa bulduktan sonra misafirler evlerine rahatça gidebilsin diye kapalı sokaklar yer alıyor” şeklinde konuştu.

Evcil hayvan otelinden, sinemaya kadar her detay düşünülmüş

 Misafirlerinin ihtiyaçlarını gidermek için her türlü detayı düşündüklerini de dile getiren Ersoy Ceylan, “ Narven Kasaba Meydanında mini klinik, ana meydan, çarşı, merkez, rezidansları, Kasaba Camii, merkez termal, SPA ve havuz üniteleri, çocuk eğlence parkı ve amfi tiyatro bulunuyor. Bolu'nun doğal mirası Yedigöller Narven'de temsili olarak yaşatılıyor ve proje içinde aynı adlarıyla 7 adet suni gölet oluşturuluyor. Çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edecekleri özel oyun alanlarının yanı sıra yine küçüklerin çok seveceği bir de hayvanat bahçesi düşünülmüştür. Misafirlerimizin sıkılmadan vakit geçirebilmesi ve eğlenebilmesi için Narven Kasaba Meydanı'nda kafeler, sinema salonu, tiyatro, binicilik, paintball, hobi odaları, go-kart, bowling salonu ve daha birçok sosyal alan bulunuyor. Evcil hayvan besleyen misafirlerimiz içinde bir de Evcil Hayvan Oteli yer alıyor. Bolu'nun doğal zenginliklerinin tam ortasında kurulan Narven;  Bolu Şehir Merkezine 6 km, doğa harikaları Gölcük’e 10 km, Yedigöller’e 48 km, Kartalkaya Kayak Merkezi’ne 26 km, Sünnet Gölü’ne 86 km ve Akçakoca’ya 82 km mesafede. Ankara - İstanbul E-5 karayolu üzerinde, Ankara’ ya 1,5 saat (190 km) ve İstanbul’a 2,5 saat (230 km) yakınlıkta olan Narven'in çevre illere yakınlığı da ayrı bir öneme sahiptir” diye konuştu. 

Narven Termal Kasabasının Konya Yetkili Satış olan Almula Turizm Genel Müdürü Aydın Şahiner’ de, Konyalı hemşerilerimizi Narven Termal Kasabasında misafir etmekten dolayı memnun olacaklarını kaydetti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.