Nasa Kayıp Uzay Mekiği İle İrtibat Kurdu

Nasa Kayıp Uzay Mekiği İle İrtibat Kurdu
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), iki yıldır kayıp olan STEREO-B adlı uzay mekiği ile yeniden irtibata geçti

ANKARA (AA) - ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), iki yıldır kayıp olan STEREO-B adlı uzay mekiği ile yeniden irtibata geçti.

NASA'nın internet sitesinde yer alan haberde, 1 Ekim 2014'ten bu yana bağlantı sağlanamayan Güneş Karasal İlişkiler Gözlemevi'nin (STEREO) iki uzay aracından biri STEREO-B ile yeninden bağlantı kurulduğu bildirildi.

NASA, uzay araçlarıyla bağlantı kurmaya yarayan büyük radyo antenlerinden oluşan uluslararası iletişim ağı, Derin Uzay Ağı'nı (DSN) kullanarak STEREO-B mekiğinden yeniden sinyal almayı başardı.

NASA, 2006 yılında, güneşin hareketlerini daha iyi anlamak için STEREO-A ve STEREO-B uzay araçlarını uzaya konuşlandırmış, böylece Güneş'ten, Dünya'dan alınamayan daha fazla görüntünün elde edilmesi sağlanmıştı.

STEREO-A Dünya'ya daha yakın bir yörüngeye yerleştirilirken, STEREO-B Dünya'nın gerisinde, Güneş'e daha yakın bir yerde konumlanmıştı.

NASA'nın uzay aracını 2014'te kasıtlı olarak yeniden başlatmasının ardından, STEREO-B son iki yıldır devre dışı kalmıştı.

STEREO uzay araçları, Güneş'ten fırlayan yüklü parçacıklarının büyük patlamaların kaynağını bulmayı amaçlıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.