NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Breedlove Tiflis'te

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Breedlove Tiflis'te
Orgeneral Breedlove, Gürcistan Savunma Bakanı Khidaşeli ile görüştü- Breedlove: " Rusya şimdi uluslararası arenada agresif olmaya çalışıyor. Rusya'nın asıl ilgisi, uluslararası arenada mevcut kural ve sistemlerin değiştirilmesi, özgür dünyanın bölünmesi v

TİFLİS (AA) - NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Philip Breedlove, Rusya'nın uluslararası arenadaki mevcut kural ve sistemleri değiştirmeye ve özgür dünyayı bölmeye çalıştığını savundu.

Resmi ziyaret için Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bulunan Breedlove, Gürcistan Savunma Bakanı Tinatin Khidaşeli ile bir araya geldi.

Basına kapalı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Orgeneral Breedlove, toplantıda Gürcistan'ın NATO ile entegrasyonu süreci, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve dünyada terörle mücadele gibi konuların ele alındığını söyledi.

ABD'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine tam destek verdiğini belirten Breedlove, bugün heyetle 2008'deki Güney Osetya savaşının ardından bölgede faaliyet gösteren Rus askerlerinin belirlediği sözde sınırı ziyaret ettiklerini ve işgal çizgisi yakınlarında yaşayan Gürcistan vatandaşlarının ne kadar zor durumda olduklarını yerinde gördüklerini vurguladı.

Breedlove, şunları kaydetti:

"Rusya'nın kendi sınırları ötesinde nasıl etkisini zorla güçlendirmeye çalıştığını cesur ülkeniz iyi biliyor. Rusya, şimdi uluslararası arenada agresif olmaya çalışıyor. Rusya'nın asıl ilgisi, uluslararası arenada mevcut kural ve sistemlerin değiştirilmesi, özgür dünyanın bölünmesi ve gücümüze meydan okumak."

Terörle mücadeleye de değinen Breedlove teröre karşı mücadelede başarılı olmak için dünyada tüm ortakların birlikte ve yakın işbirliğinin şart olduğunu vurguladı.

Breedlove, Mayıs 2016'da Gürcistan'da NATO ile Gürcü askerlerinin katılacağı "Layık Ortak 2016" askeri ortak tatbikatının düzenleneceği bildirdi.

Gürcistan Savunma Bakanı Khidaşeli de "Artık günlük hale gelen saldırganlık, Gürcistan toprak bütünlüğünün ihlal edilmesi ve sınırların adım adım taşınması girişimleri, bugün bulunduğumuz durumun en açık göstergesidir." ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.