Nazilli Deve Güreşi Festivali Yapıldı

Nazilli Deve Güreşi Festivali Yapıldı
AYDIN (AA) - Nazilli 9. Deve Güreşi Festivali'nde 180 deve güreştirildi. Nazilli Belediyesinin katkılarıyla Sümer Deve Güreşi sahasında Nazilli 9. Deve...

AYDIN (AA) - Nazilli 9. Deve Güreşi Festivali'nde 180 deve güreştirildi.

Nazilli Belediyesinin katkılarıyla Sümer Deve Güreşi sahasında Nazilli 9. Deve Güreşleri Festivali düzenlendi. Festivale Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 180 deve getirildi.

Duayla başlayan ve mehter takımının konseriyle devam eden festivalde, sahipleri tarafından alana götürülen develer, eşleşmelerin ardından kıyasıya güreşti.

Günün erken saatinde vatandaşların akın ettiği festivalde, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerlerin olması nedeniyle davul ve zurna çalınmadı.

Festivale katılanlar bir yandan güreşleri izlerken bir yandan da piknik yaptı.

- Geliri Nazilli Belediyespora

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 9’uncusunu düzenledikleri festivalin gelirini önceki yıllarda eğitime harcadıklarını, bu yılki gelirin ise 2. ligdeki Nazilli Belediyespora aktarılacağını belirtti.

Alıcık, “Nazilli Belediyespor bölgemizin önemli ve köklü kulüplerinin başında geliyor. Kulübümüzün ayakta kalması için destek olmak zorundayız." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.