NBA All-Star maçını Batı kazandı

NBA All-Star maçını Batı kazandı
Bu yıl 65'incisi düzenlenen ve Kobe Bryant'ın son kez oynadığı NBA All-Star maçını, Doğu Karması'nı 196-173 yenen Batı Karması kazandı- 31 sayı, 8 ribaunt, 5 asist ve 5 top çalmayla maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Russell Westbrook, Bob Pettit'den

TORONTO (AA) - Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) 65. All-Star maçını, ev sahibi Doğu Karması'nı 196-173 yenen Batı Karması kazandı.

Kanada'nın Toronto kentinde düzenlenen NBA All-Star hafta sonu etkinliklerinin son gününde, Toronto Raptors'a ev sahipliği yapan Air Canada Center'da oynanan maçta Doğu ve Batı konferanslarının yıldız oyuncuları bir araya geldi.

Halk oylamasıyla ilk 5'leri belirlenen maça, ev sahibi Doğu Karması Carmelo Anthony (New York Knicks), Paul George (Indiana Pacers), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Kyle Lowry (Toronto Raptors) ve Dwyane Wade (Miami Heat) ilk 5'iyle çıktı.

Batı Karması ise Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant, Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) ve Kawhi Leonard (San Antonio Spurs) ilk 5'i ile maça başladı.

İlk çeyreği smaç, "alley-oop" ve 3 sayılara sahne olan mücadele 43-40 Doğu Karması'nın üstünlüğüyle sona erdi. 2. periyotta yedek oyuncularıyla maça ağırlığını koyan Batı Karması, ilk yarıyı 92-90 önde kapattı.

Karşılaşmanın 2. yarısı, smaçlardan çok 3 sayı mücadelesine döndü. 3. çeyrek sonunda farkı 9 sayıya (136-145) çıkaran Batı Karması, sahadan da 196-173 galip ayrıldı.

Batı böylece Doğu'ya karşı 28. galibiyetini elde etti.

Devre arasında İngiliz şarkıcı Sting'in sahne aldığı maçı, Amerikan futbolu yıldızlarından Von Miller, Odell Beckham Jr., beyzbol oyuncusu Justin Verlander, model Kate Upton, yönetmen Spike Lee, rap şarkıcısı Drake gibi ünlü isimler izledi.


- Rekorlar alt üst oldu

Batı Karması'nın etkili oyunu, All-Star maçı tarihindeki birçok rekorun kırılmasını da sağladı.

İlk yarıda 92 ve toplamda 196 sayı atarak "bir All-Star maçının tek yarısında ve toplamında en çok sayı üreten" Batı Karması, kaydettiği 31 üç sayı ve 82 iki sayılık basketle de bu alanlardaki rekorları ele geçirdi.

Takımların ilk yarıda bulduğu 182 ve maç genelinde attığı 369 sayı ise bir diğer rekor olarak kayıtlara geçti.

Doğu Karması formasıyla sahaya çıkan Paul George, maç genelinde toplam 9 üç sayı isabeti buldu ve rekorun yeni sahibi oldu. Karşılaşmayı 41 sayıyla tamamlayan George, NBA efsanesi Wilt Chamberlain'in 1962'de 42 sayıyla kırdığı rekora çok yaklaştı.

23'te 12 isabetle 31 sayı, 8 ribaunt, 5 asist ve 5 top çalma üreten Russell Westbrook ise 65. NBA All-Star maçının en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Geçen seneki maçta da MVP seçilen Westbrook, All-Star tarihinde Bob Pettit'den sonra arka arkaya bu ödülü kazanan ikinci oyuncu oldu. Pettit, 1958'de All-Star MVP ödülünü elde ettikten bir yıl sonra bu onuru Elgin Baylor ile paylaşmıştı.


- Kobe Bryant'a veda

Maçın başlamasından hemen önce, 20 yıllık kariyerinde toplam 18 All-Star maçına çıkan ve 4 kez MVP seçilen Kobe Bryant, bir konuşma yaptı.

NBA'deki son sezonunu oynayan 37 yaşındaki Bryant, All-Star'a katılmanın her zaman çok heyecan verici bir deneyim olduğunu belirterek, "Burada bulunan genç oyuncularla yıllar boyunca elde ettiğim bilgi ve tecrübeyi paylaşma fırsatı buluyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından seyirciler ve NBA oyuncuları tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Bryant, katıldığı son All-Star müsabakasını 10 sayı, 6 ribaunt, 7 asist ve 1 top çalmayla bitirdi.

NBA All-Star kariyeri boyunca basketbolseverlerden 30 milyonun üstünde oy alan Kobe, All-Star tarihinin en fazla saha içi isabet bulan (119), en çok top çalan (38) ve ilk 5'te sahaya çıkan en genç oyuncu (19 yıl, 169 gün) unvanlarını da elinde tutuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.