Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı

Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı
İSTANBUL (AA) - Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5. yılında Erbakan Vakfınca düzenlenen programlarla anıldı.Erbakan için Merkezefendi'deki...

İSTANBUL (AA) - Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 5. yılında Erbakan Vakfınca düzenlenen programlarla anıldı.

Erbakan için Merkezefendi'deki kabri başında oğlu ve Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan'ın katıldığı anma töreni düzenlendi.

Kur'an okunmasının ardından Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan için dua etti.

İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen "Yeni Bir Dünya, Necmettin Erbakan" adlı programa ise çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an okunmasıyla başlayan program, Erbakan'ın hayatını anlatan kısa belgeselle devam etti.

Gecede Erbakan'ın hayatıyla ilgili İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, İlahiyatçı Nureddin Yıldız, KKTC Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre ve Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Birim Başkanı Dr. Musa Ebu Merzak birer konuşma yaptı. Zorlu Töre, beraberinde getirdiği KKTC bayrağını Fatih Erbakan'a takdim etti.

Programda konuşan Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan, babası Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatını anlattı.

2 yıl önce kurulan Erbakan Vakfının çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Erbakan, "Bu anma programlarıyla Erbakan Vakfı olarak dünyaya çok önemli mesajlar veriyoruz. Dünya siyonizmine diyoruz ki üzerine kurşun dahi dökseniz Erbakan'ı bitiremezsiniz. Milli Görüş kuvveti değil, hakkı ve hakikati tutar. Güçlü olan haklı değil, haklı olan güçlüdür" diye konuştu.

Program konuşmaların ardından son buldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.