"Necmettin'in Dünyası"na yoğun ilgi

"Necmettin'in Dünyası"na yoğun ilgi
54. Hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğunu konu alan çocuk hikayeleri serisi yaklaşık 20 bin adet satıldı- Yoğun talep üzerine "Necmettin Kıbrıs'ta" geliyor

ANKARA (AA) - S. AHMET AYTAÇ - 54. Hükümetin Başbakanı ve Milli Görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın çocukluğunu konu alan çocuk hikayeleri serisi, bir haftada yoğun ilgi görerek yaklaşık 20 bin adet satıldı.

Projeyi hayata geçiren ekibin koordinatörü, Erbakan'ın vefatından önceki basın danışmanı ve gazeteci yazar Mustafa Yılmaz, "Necmettin'in Dünyası"nın hikayesini AA muhabirine anlattı.

Çocuk hikayeleri ve karakterlerinin genelde Batılı yazarların eserlerinden çevrilerek uyarlandığını belirten Yılmaz, "Bu yozlaşı kültüründen etkilenen nesillerimiz, kendi değer yargılarına yabancılaşırken, kültür dinamiklerini de neredeyse unutmaya başlamıştı. Yerli olarak sunulan karakterler de daha çok uyarlama şeklindeydi. Duyarlı aileler ve toplum ise bu konuda büyük bir eksiklik hissediyordu. Biz de arkadaşlarımızla kendi değer yargılarına sahip, kendi kültürüne hakim nesillerin yetişmesine katkı sunmak için harekete geçtik ve projeyi tasarladık" dedi.

Yaptıkları istişareler neticesinde bu boşluğu doldurmak gerektiğine karar verdiklerini ve çalışmalara başladıklarını kaydeden Yılmaz. "Boşluğun da ancak son nefesine kadar yerli ve milli mücadeleci ve dava lideri olan Erbakan’ın hayatının nesillere aktarılmasıyla doldurulacağını gördük. Hocamızın çocukluk hayatında yaşanan gerçek hikayeleri çocukların anlayabileceği bir dilde kurgulayarak bir çizgi karakter oluşturduk. Bu karakterin aynı zamanda Türkiye’nin ilk milli ve yerli karakteri olduğunu düşünüyoruz. Dört hikayeyle bir boyama kitabından oluşan 'Necmettin’in Dünyası' serisiyle çocuklara yeni bir dünya sunduk" diye konuştu.

Yılmaz, yeni bir dünyanın ise ancak Necmettin karakterini kendine örnek alacak yeni nesillerle kurulabileceğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hikayelerle aslında bir değerler eğitimi de veriyoruz. Hikayeleştirilen kurgu metinleri, çocukların ilgilerine göre karikatürize edilerek resmedildi. Hikayelerle çocukların milli ve manevi değerler doğrultusunda, karakter gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Milli ve manevi içeriklerin yer aldığı hikayelerle özellikle çocuklarımızın, doğrudan veya dolaylı maruz kaldığı sakıncalı mesajlardan da uzaklaştırmak istiyoruz. Hikayelerle dürüstlük, başarma azmi, merhamet duygusu ve organizasyon yeteneği gibi kavramlarla oluşan bir bilinç de ortaya koymak istiyoruz."

- "Anne babalardan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz"

Anne babalardan çok olumlu geri dönüşler ve teşekkür mesajları aldıklarını aktaran Yılmaz, "Hikaye serisi, pazartesi günü piyasaya sürüldü. Kısa sürede hem çocukların hem de ailelerin büyük beğenisini kazandı. İlk baskıda toplam 20 bin adet basıldı ve tükenmek üzere. Talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Çevremizden ve medyadan edindiğimiz izlenime göre Necmettin karakteri kısa sürede çok sevildi" ifadesini kullandı.

- "Necmettin Kıbrıs'ta" geliyor

Yılmaz, serinin ikinci baskıya verildiğini ve üçüncü baskı için de hazırlık yaptıklarını belirterek "Hikaye setinin büyük beğeni toplaması bizi de cesaretlendirdi. Önümüzdeki günlerde bu karakterle ilgili yeni hikaye setlerini çocuklarımızın istifadesine sunmak istiyoruz. Ayrıca gelen talepler doğrultusunda, 'Necmettin Kıbrıs'ta' gibi gelecekte başka projelerimizin de olduğunu şimdiden müjdelemek istiyoruz" dedi.

- "Barbi değil, harbi çocuklar için"

Kitapların tanıtımı için "www.necmettinindunyasi.com" isimli internet sitesi hazırlandı. Sitede, hikaye özetlerinin yanı sıra oyunlar, boyamalar ve videolar yer alıyor. Sosyal medyada açılan hesaplar üzerinden de tanıtım çalışmaları yürütülüyor. Bu hesaplarda dikkat çekici paylaşımlar da yapılıyor. En çok dikkati çeken "Barbi değil, harbi çocuklar için Necmettin'in Dünyası" tanımlaması oldu.

Merhum Erbakan'ın vefatının beşinci yılında çıkarılan "Necmettin'in Dünyası" çocuk hikayeleri serisi, hayatından kesitler üzerine kurgulandı. Seride, "Necmettin ile Mestan-Merhamet", "Necmettin ve Hediye Koç-Dürüstlük", "Necmettin Otomobil Yapıyor-Başarma azmi" ve "Bahçede Kurulan Devlet-Organizasyon yeteneği" başlıklı hikayeler yer alıyor. Her biri 16 sayfadan oluşan hikayelerin son bölümlerinde ise çocukları bilgilendirecek ve eğlendirecek boyama, fark bulmaca, labirentler yer alıyor. "Türkiye'nin ilk milli ve yerli karakteri" sloganıyla satışa sunulan hikayelerde, mücadele azmi, çalışkanlık, dürüstlük, milli ve manevi değerlere vurgu yapılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.