Neden olmasın?

Neden olmasın?
Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalde Galatasaray ile eşleşti. Bir önceki sezon kupayı müzesine götüren yeşil-beyazlılar, bu sezon da güçlü rakibini mağlup ederek yarı finale çıkmanın hesaplarını yapıyor

Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Atiker Konyaspor, bu sezon da aynı başarıyı tekrarlamak istiyor. Batman Petrolspor maçıyla bu sezonki serüvene başlayan, ardından Trabzonspor’u saf dışına iten yeşil-beyazlılar, çeyrek finalde Galatasaray ile eşleşti. Çift maç eleme usulüne göre oynanacak çeyrek final ilk maçları 30, 31 Ocak ve 1 Şubat, rövanşları 6, 7 ve 8 Şubat'ta oynanacak. Turu geçen ekipler için yarı final ilk müsabakaları ise 27-28 Şubat veya 1 Mart, rövanşları da 17-18 veya 19 Nisan tarihlerinde oynanacak.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Galatasaray karşısında kazanmak istediklerini ifade eden Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz, “Biz iyi bir takımız. Yapacağımız takviyelerle daha da iyi bir takım olacağız. Geçen sezon Türkiye Kupası’nı müzemize götürdük. Bu sezon neden götüremeyelim? Biz artık kupaların takımıyız. Aslanlar gibi mücadele ederek gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz” dedi.

İLK MAÇTA AVANTAJ İSTİYOR

Son 16 turunda Trabzonspor ile eşleşen ve rakibi karşısında Konya’da oynanan maçta 1-0 kazanarak büyük bir avantaj elde eden Konyaspor, deplasmanda oynanan rövanş maçında 1 gol daha atarak tur kapılarını sonuna kadar aralamıştı. Yeşil-beyazlılar Galatasaray ile oynanacak ilk maçın da kendi evinde olması nedeniyle bu taktiğin aynını denemeyi planlıyor. Yeşil-beyazlılar rakibi karşısında avantajlı bir sonuç elde ederek İstanbul deplasmanında gülen taraf olmak istiyor.

GEÇEN SENENİN ŞAMPİYONU

Atiker Konyaspor, bir önceki sezon tarihinde ilk kez finale yükseldiği Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmeyi başarmıştı. Yeşil-beyazlılar bu gelişmenin ardından UEFA Avrupa Ligi’ne peş peşe 2. kez katılma hakkı elde etmişti.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.