Nefes borusuna şeker kaçan çocuk son anda kurtuldu (TIKLA&İZLE)

Nefes borusuna şeker kaçan çocuk son anda kurtuldu (TIKLA&İZLE)
Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki bir fırında nefes borusuna şeker kaçan çocuk ölümden döndü.

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki bir fırında nefes borusuna şeker kaçan çocuk ölümden döndü. Fırın sahibi uyguladığı Heimlich manevrasıyla çocuğu boğulmaktan kurtarırken, o anlar anbean güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 8 Mart Cumartesi günü Esentepe Mahallesi Ağadadere Caddesi'ndeki bir fırında oldu. Edinilen bilgiye göre, erkek çocuk annesiyle fırına geldi. Annesi ekmek aldığı sırada çocuğun nefes borusuna emdiği şeker kaçtı. Nefes almakta zorluk çeken çocuğu fark eden anne, fırın sahibi Recep İslam'dan aldığı suyu oğluna içirmeye çalışsa da yararı olmadı. Anne paniklerken, hızla hareket eden Recep İslam'ın uyguladığı Heimlich manevrasıyla şeker çocuğun nefes barosundan çıkartıldı.

O ANLAR KAMERADA

Diğer yandan, nefes borusuna şeker kaçan çocuğun ölümden döndüğü anlar fırının güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

"ÇOCUĞUN NEFES ALAMDIĞINI GÖRDÜM"

Yaşananları anlatan Recep İslam, "Akşam vakitlerinde fırına hanımefendi ile çocuğu geldi. Ekmeğini verdiğim esnada kadın benden su istedi. Suyu çocuğa içirmeye çalıştı, sonrasında ekmeğini verdim. Kadın hızlı hızlı hareket etmeye başladı. Çocuğun boğulduğunu, nefes alamadığını fark ettim. Çocuğun yanına gittim. Heimlich manevrasıyla çocuğu hayatta tutmaya çalıştım. Çok şükür başardım. Boğazına şeker kaçmış, onu çıkardım. Heimlich manevrasının herhangi bir eğitimini almamıştım ama videolarına bakmıştım. Tüm vatandaşlarımızın öğrenmesi bilmesi gerekiyor" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.