Nefesler tutuldu, tarihi yolculuk başlıyor! Konya'dan da izlenecek

Nefesler tutuldu, tarihi yolculuk başlıyor! Konya'dan da izlenecek
 Editör
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece TSİ 01.11'de başlayacak. Bu tarihi ana şahitlik etmek isteyenlerin adresi ise Konya Bilim Merkezi olacak

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğuna artık saatler kaldı. Alper Gezeravcı'yı taşıyan roket bu gece 01.11'de uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni, İstanbul ve Ankara'daki meydanlardan takip edilebilecek. Tarihi anların izleneceği diğer adresler ise bilim merkezleri olacak.

Fırlatma töreni, bilim merkezlerinde de izlenebilecek, bu merkezlerde atölye çalışmalarından, uzay filmleri gösterimine kadar birçok programa yer verilecek. Fırlatma töreni; Konya Bilim Merkezi, Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Bilim Üsküdar, Antalya Bilim Merkezi, Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Aksaray Bilim Merkezi, Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ile Kayseri Bilim Merkezi'den de izlenebilecek.

konya-uzay-yolculugunu.jpg

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) üniversite ve araştırma kurumlarınca hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek.

KONYA BU TARİHİ ANA BİLİM MERKEZİ’NDE ŞAHİTLİK EDECEK

Tarihi yolculuk çeşitli illerde bilim merkezleri ve meydanlardaki etkinliklerle takip edilebilecek. Konyalılar da uzay yolculuğunu Konya Bilim Merkezi’nden anbean takip edebilecek.

bilim-merkezi-001.jpg

BAKAN KACIR: HEYECANIMIZ YERİ GÖĞÜ SARACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gece yarısından sonra saat 01.11'de Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğunun başlayacağını anımsattı.

Kacır, fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anları herkesin ekranları başında izleyebileceğine işaret ederek, "Heyecanımız yeri göğü saracak. Bu tarihi heyecan, bilim merkezlerimizdeki ve meydanlardaki etkinliklerle takip edilecek." ifadesini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.