Nereden nereye

Nereden nereye
Atiker Konyaspor, tarihinin rekorlarını kırdığı iki sezonun sonrasında düşmeme mücadelesi veren bir takım haline dönüştü. Türkiye’nin son iki kupasının sahibi yeşil-beyazlılar, yanlış yönetimsel adımlar ve yanlış transfer politikasıyla bir anda kendini fa

Konya’nın gözbebeği olan Atiker Konyaspor, 2017 yılında 59 resmi karşılaşmaya çıktı. Yeşil-beyazlılar bunlardan 19 galibiyet, 12 beraberlik ve 28 mağlubiyet aldı. Anadolu Kartalı bu süreçte UEFA Avrupa Ligi mücadelesinin yanı sıra Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa mücadelesi verdi. Yeşil-beyazlılar Türkiye Kupası ve Süper Kupa’yı da müzesine götürmeyi başardı.

TÜRKİYE’NİN 2. EN BÜYÜĞÜ

Konyaspor, son dönemlerdeki yükselişini 2017 yılında taçlandırdı. Yeşil-beyazlılar bu yıl içinde Ziraat Türkiye Kupası’nda tarihinde ilk kez finale yükselirken, burada karşılaştığı Başakşehir’i Eskişehir’de mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Türkiye’nin en büyük 2. kupasını evine götüren yeşil-beyazlılar Avrupa kupalarına yeniden katılma hakkı kazandı.

SÜPER KUPA’NIN SAHİBİ

Ziraat Türkiye Kupası’nı evine götüren Konyaspor, Turkcell Süper Kupa’da ise Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile bu kez Samsun’da karşılaştı. Yeşil-beyazlılar rakibini 2-1 mağlup ederek Türkiye Kupası’ndan 2 ay sonra Süper Kupa’yı da müzesine götürdü.

TÜRKİYE’NİN SON 2 ŞAMPİYONU KONYASPOR

Türkiye’de Süper Lig’in tamamlanmasının ardından sona eren Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa, Konyaspor’a ‘Son şampiyon’ unvanını da getirdi. Yeşil-beyazlılar 2 ay arayla aldığı Türkiye Kupası ve Süper Kupa sayesinde Türkiye’nin son 2 şampiyonu olarak kabul edildi.

64 ATTI, 83 YEDİ

2017 yılında UEFA Avrupa Ligi, Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa maçlarına çıkan Atiker Konyaspor, bu maçlarda rakiplerine 64 gol attı. Yeşil-beyazlılar kalesinde ise 83 gol gördü.

AVRUPA’DA 12 MAÇ

Son 2 sezondur UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Atiker Konyaspor, burada toplam 12 maça çıktı. Yeşil-beyazlılar Braga, Kaa Gent, Marsilya, Salzburg, Shakhtar Donetsk ve Vitoria Guimaraes gibi takımlarla mücadele etti. Anadolu Kartalı bu maçlardan 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Konyaspor rakiplerine 6 gol atarken kalesinde 21 gol gördü.

SÜPER LİG’DE 35 MAÇ

Konyaspor, 2017 yılında 35 kez Süper Lig maçına çıktı. Yeşil-beyazlılar bunlardan 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 19 mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlılar geçen sezonun 2017 yılında 5 galibiyet, 4 beraberlik 9 mağlubiyet alırken, bu sezon Bu sezon 4 galibiyet 3 beraberlik 10 mağlubiyet elde etti. Konyaspor bu süreçte rakiplerine 36 gol atarken kalesindeki 52 gole de engel olamadı.

ZTK’DA 11 MAÇ

Kupa arenasında 2017 yılında 11 maça çıkan Atiker Konyaspor, bunlardan 8 galibiyet aldı. Yeşil-beyazlılar 1 maçtan beraberlikle ayrılırken, kalan 2 maçta da rakiplerine mağlup oldu. Konyaspor, bu sezon şu ana kadar çıktığı 3 maçtan da galip ayrılmayı başardı. Yeşil-beyazlılar rakiplerine 20 gol atarken kalesinde ise 9 gol gördü.

2017’DE 3. HOCA

Konyaspor, 2017 yılındaki 3. teknik adamı ile çalışıyor. Yıla Aykut Kocaman ile giren ve bu sezon başında Mustafa Reşit Akçay’ı göreve getiren yeşil-beyazlılar, alınan kötü sonuçların ardından bu isimle de yollarını ayırdı. Konyaspor son olarak mevcut teknik adam Mehmet Özdilek’i takımın başına getirdi.

2017’de-3.-hoca.jpg

AVRUPA’DA İLK GALİBİYET

Son 2 sezonda UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Atiker Konyaspor, buradaki ilk galibiyetini bu sezon aldı. I Grubu’nun 2. haftasında Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes’i konuk eden yeşil-beyazlılar, rakibini 2-1 mağlup etti. Konyaspor bu skorla birlikte Avrupa’daki ilk galibiyetini aldı.

avrupa’da-ilk-galibiyet.jpg

SHAKTAR ACIMADI

Konyaspor, 2 sezon gittiği UEFA Avrupa Ligi’ndeki en farklı mağlubiyetini geçtiğimiz sezon aldı. Ukrayna deplasmanında oynadığı Shakhtar Donetsk’e konuk olan yeşil-beyazlılar, rakibi karşısında tel tel döküldü. Yeşil-beyazlılar 5. hafta maçında rakibine 4-0 mağlup oldu.

shaktar-acimadi.jpg

GENÇLER’E PATLADI

Atiker Konyaspor, 2017 yılındaki en farklı galibiyetini bu sezon aldı. Ligin 2. haftasında Ankara temsilcisi Gençlerbirliği’ni konuk eden yeşil-beyazlılar, rakibini 3-0 mağlup etmeyi başardı. Konyaspor’un bu skoru 2017 yılının en farklı galibiyeti oldu.

gencler’e-patladi.jpg

BEŞİKTAŞ’A FARKLI MAĞLUP

Anadolu Kartalı Konyaspor, 2017 yılındaki en farklı mağlubiyetini geçtiğimiz sezon Beşiktaş karşısında aldı. Ligin 19. haftasında dönemin Süper Lig şampiyonu Beşiktaş’a konuk olan yeşil-beyazlılar, rakibine 5-1 mağlup oldu.

EN GOLLÜ MAÇ FİNALDE

Atiker Konyaspor’un, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki en gollü maçı ise finalde oldu. Yeşil-beyazlılar Eskişehir’de oynanan ve normal süresi golsüz beraberlikle sona eren Başakşehir maçında kupayı penaltı atışlarında kaldırdı. Yeşil-beyazlılar penaltılarda rakibine 4-1’lik üstünlük sağladı.

en-gollu-mac-finalde.jpg

MEÇHULE YOLCULUK

Türkiye’nin son 2 şampiyonu olan Atiker Konyaspor, şu an ki performansıyla gelecek için tedirgin etti. Yeşil-beyazlılar sezon başında değişen sistem ve izlenen yanlış transfer politikası nedeniyle ligde ateş hattında bulunuyor.

Haber: Hasan Yıldırım

20170827aw158401_05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.