Neşet Ertaş'ın zurnacısı hayatını kaybetti

Neşet Ertaş'ın zurnacısı hayatını kaybetti
Bozlak ustası Ertaş'ın konserlerinde zurna çalan Abdal ustası Hüseyin Karakuş, Kırşehir'in Kaman ilçesinde toprağa verildi

KIRŞEHİR (AA) - Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın bazı konserlerinde zurna çalan Abdal ustalarından Hüseyin Karakuş hayatını kaybetti.

Ertaş'ın isteğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve Abdal ustalarından meydana gelen Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu'nun sanatçılarından olan 59 yaşındaki zurna ustası Karakuş, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Karakuş'un cenazesi, Kaman Çarşı Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kaman Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bozlak ustası Neşet Ertaş'ın Kırşehir ve kent dışındaki bazı konserlerine zurnasıyla eşlik eden Karakuş'un Kaman ilçesinde vefatı, sanat camiasında üzüntüyle karşılandı.

Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Köprü köyünden göç ederek Kaman'a yerleşen Karakuş, Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu'nun Türkiye'nin bir çok ilinde verdiği konserlerde yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.