Netanyahu'dan Dünyaya Çağrı

Netanyahu'dan Dünyaya Çağrı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin'de kurulacak uzlaşı hükumetinin tanınmaması çağrısında bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin'de kurulacak uzlaşı hükumetinin tanınmaması çağrısında bulundu.

Netanyahu, Bakanlar Kurulu toplantısından önce basına yaptığı açıklamada, kurulacak yeni Filistin hükumetinin tanınmamasını isteyerek, "Uluslararası toplumun tüm sorumlu unsurlarını, içinde Hamas’ın yer aldığı ve dayandığı Filistin hükumetini tanımamaya çağırıyoruz. Hamas, İsrail’i imha etmeye çağıran bir terör örgütüdür, uluslararası toplumun bunu benimsememesi gerekir. Bu barışı güçlendirmeyecek, terörü güçlendirecektir” ifadesini kullandı.

Hamas ve Fetih arasında uzun süren ayrılık döneminin ardından 23 Nisan'da milli mutabakata varılmış, ulusal uzlaşı hükumeti kurulması için görüşmelere başlanmıştı. Uzlaşı hükümeti ilanının, görüşmelerin uzaması nedeniyle ertelendiği duyurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.