NEÜ Nörobilim Eğitim ve Düşünce Topluluğu etkinliklere başladı

NEÜ Nörobilim Eğitim ve Düşünce Topluluğu etkinliklere başladı
Necmettin Erbakan Üniversitesi Nörobilim Eğitim ve Düşünce Topluluğu üyelerine yönelik etkili programlar düzenlemeye başladı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Nörobilim Eğitim ve Düşünce Topluluğu üyelerine yönelik etkili programlar düzenlemeye başladı.

neu-norobilim-4.jpeg

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrenci toplulukları yaptıkları etkinliklerle dikkat çekiyor. Birbirinden farklı alanlarda faaliyet gösteren öğrenci toplulukları düzenledikleri etkinlik, farkındalık, yardım, sosyal duyarlılık projeleri ile toplum hayatına katkıda bulunurken bir yandan da öğrencilerin bireysel yeterliliklerini artırıp, kendilerini yetiştirme imkânı sunuyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Nörobilim Eğitim ve Düşünce Topluluğu da üniversitede faaliyet gösteren topluluklar arasında ekim ayında yerini alarak faaliyetlere başladı. Akademik danışmanlığını Özel Eğitim Bölümünden Dr. Öğr. Görv. Ümit Savaş TAŞKESEN’in yürüttüğü Nörobilim topluluğu kuruluşunun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen üyelerine yönelik etkili programlar düzenlemeye başladı. Daha önce topluluk üyeleri ile tanışma etkinlikleri, şehir gezisi düzenleyen topluluk, davetli konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Hakan EKMEKÇİ’yi misafir etti.

neu-norobilim-1.jpeg

Nörobilim’in tarihi üzerine “Nöron mu Nöral Ağlar mı?” başlıklı konuşma, Konya’nın Teknoloji, Kültür ve Etkinlik üssü haline gelen Konya Kapsül Teknoloji Platformunun Zindankale’deki yerleşkesinde gerçekleştirildi. Nörobilim’in tarihçesi üzerine iki saatin üzerinde bir sunum gerçekleştiren Prof.Dr. Hakan Ekmekçi, konuşmasında günümüz Nörobilim, düşünce, beyin araştırmalarının tarihçesi, araştırma yapan bilim insanları, aralarındaki mücadeleler, gerçeği arama çabaları, ilgi, merak ve motivasyonlarının kaynakları, faydalandıkları kaynaklar üzerin düşünce tarihinde geniş bir perspektif sunan anekdotlarla nörobilimin çerçevesini çizdi. Farabi’den Aristo’ya, Gazi Yaşargil’den Halil İnalcık’a, Golgi ile Cajal arasındaki nöron mu nöronal ağ mı tartışmaları, günümüzdeki yansımaları, el çizimleri, bilim insanlarının yaşamlarından kesitlerle zenginleştirdiği sunumunda gençler için geniş bir perspektifte, geçmişten günümüze sistematik bir projeksiyon sundu.

neu-norobilim-2.jpeg

Prof.Dr. Ekmekçi gençlerden özellikle sigaradan uzak durmalarını, uyku hijyenlerine dikkat etmeleri ve sağlıklı beslenmelerini, bir spor dalı ile uğraşmalarını, İlgi duyduğu alana zaman ayırma ve yönelmelerini istedi. Öğrenmenin sadece sınav dürtüsü ile değil yüreğinin ve aklının dediği/istediği derinlikteki bilgiye erişme şeklinde olması gerektiğini söyledi. Kitap okumalarını, akşam dokuzdan sonra telefondan uzak kalarak düşünce ve arayışlarına odaklanmaları, ilgi duydukları alanlarda derinlemesine araştırma yapmaları, bilgi sahibi insanların peşini bırakmadan talep ettikleri bilgiyi alma, kendilerini geliştirme konularındaki tutkularında azim sahibi olmalarını tavsiye etti. Yurt dışına gitmeleri, bilgi ve kültürlerini doğudan batıya kaynakları tarayarak, kütüphaneleri, bilim merkezlerini, tarihi eserleri, kitapları incelemelerini, uzmanlıklarını geliştirmelerini, alacakları bilgiyi aldıktan sonra mutlaka vatanlarına dönerek hizmet etmeleri gerektiğini vurguladı. Katılımcılar için çok verimli bir program gerçekleşti.

Topluluk danışmanı Dr. Ümit Savaş TAŞKESEN Nörobilim Eğitim ve Düşünce Topluluğu üyeleri ile farklı disiplinlerden uzman araştırmacılar ile Kapsül platformu ile iş birliği içinde nitelikli ve gençliğin ihtiyacı olan, ilgisini çeken programlar gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek programa ev sahipliği yapan Kapsül Teknoloji platformu yetkililerine teşekkür etti.

neu-norobilim-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.