Nevruz Bayramı

Nevruz Bayramı
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:- "Nevruz, bizleri birbirimizden ayrıştıran, toplumun temellerine nifak tohumları eken, etnik bir kimliği ön plana çıkaran bir gelenek değil, Anadolu ve Avrasya coğrafyasında yaşayanların ortak kültürü, binlerce yıllı


ANKARA (AA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Nevruz, bizleri birbirimizden ayrıştıran, toplumun temellerine nifak tohumları eken, etnik bir kimliği ön plana çıkaran bir gelenek değil, Anadolu ve Avrasya coğrafyasında yaşayanların ortak kültürü, binlerce yıllık kardeşliğimizin en büyük göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.
Koncuk, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türk milletinin hiçbir toplumla karşılaştırılamayacak kadar köklü, güçlü ve zengin geçmişiyle kültürünü binlerce yıldan beri güçlendirerek ve üzerine yenilerini ekleyerek bugünlere taşıdığını vurguladı.
Türk kültürünün bazı günlere önem atfederek toplumun ortak hareket etme bilincini geliştirdiğini, birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirten Koncuk, şunları kaydetti:
"Türk kültürünün vazgeçilmez değerlerinden birisi de kuşkusuz 'Nevruz' yani 'Yeni Gün'dür. Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, Ergenekon'da demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarını yaşatan ve güzel günleri müjdeleyen bir ateştir. Büyük bir kültürün ürünü olan bu ateş, binlerce yıldır bütün ihtişamıyla yanmaktadır; bundan sonra da yanacak ve yine güzellikleri müjdeleyecektir. Nevruz, bizleri birbirimizden ayrıştıran, toplumun temellerine nifak tohumları eken, etnik bir kimliği ön plana çıkaran bir gelenek değil, Anadolu ve Avrasya coğrafyasında yaşayanların ortak kültürü, binlerce yıllık kardeşliğimizin en büyük göstergesidir. Bu bakımdan bayramı bir, acısı bir, sevinci bir olan, aralarında kan ve akrabalık bağı kurarak bir aile ocağı içinde kaynaşmış milletimizin duası da birdir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.