New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı
NEW YORK (AA) - New York borsası, nisan ayında enflasyonun son 3 yılın en hızlı yükselişini kaydetmesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl birden fazla...

NEW YORK (AA) - New York borsası, nisan ayında enflasyonun son 3 yılın en hızlı yükselişini kaydetmesi ve ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl birden fazla faiz artırımı yapabileceğinin sinyalini vermesiyle günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 180,87 puan (yüzde 1,02) azalarak 17.529,84 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 19,46 puan (yüzde 0,94) düşerek 2.047,20 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 59,73 puan (yüzde 1,25) değer kaybıyla 4.715,73 puan oldu.

Böylece, Dow Jones Endeksi son 7 haftadaki en hızlı düşüşünü kaydettiği işlem gününü geride bıraktı.

Fed San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, bugün yaptığı açıklamada, ekonomik verilerin birden fazla faiz artırımı için uygun zemin oluşturduğunu belirterek, "Eğer şu anda bulunduğumuz yolda ilerlemeye devam edersek, bu yıl 2 ya da 3 faiz artışına gidilmesi çok sürpriz olmaz." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisanda yüzde 0,4 artışla son 3 yılın en hızlı yükselişini gösterdi. Aylık bazda Şubat 2013'ten bu yana en yüksek artışı kaydeden TÜFE’ye yönelik beklentiler aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 1,1 artış seviyesindeydi.

Analistler, tüketici fiyatlarının nisanda gösterdiği hızlı artışı, Fed'in yüzde 2 enflasyon hedefine yaklaşıldığı şeklinde değerlendiriyor. Bununla birlikte, petrol fiyatlarının yeniden gerilemeye başlaması halinde enflasyonun tekrar düşüş eğilimine girebileceği öngörülüyor.

Piyasalar yarın ABD'de açıklanacak haftalık ham petrol stokları verisine odaklandı. Geçen hafta 3,4 milyon varil düşüş kaydeden stokların, bu hafta da 2,8 milyon varil azalarak petrol fiyatları üzerindeki yukarı yönlü hareketi artırması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.