New York'ta Clinton'ın zafer gecesi

New York'ta Clinton'ın zafer gecesi
Demokrat Parti'nin New York ön seçimini kazanan Clinton, partisinin başkan adayı gibi konuştu

NEW YORK (AA) - ABD'deki başkanlık için ön seçim sürecinde Demokrat Parti'nin başkan aday adayı olan eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, New York'taki ön seçimi kazanmasının ardından yaptığı zafer konuşmasında partinin başkan adayı gibi konuştu.

Clinton'ın New York eyaletindeki ön seçimleri kazanmasıyla ilgili Times Square'deki Sheraton Otel'de kutlama gecesi düzenlendi.

Gecede, kendisine destek olan New Yorklu seçmene teşekkür eden Clinton, "İnsanın evi gibisi yok." diye konuştu.

Konuşmasında Demokrat Parti'nin başkan adayı gibi seçmene hitap eden Clinton, kadınlar için eşit iş-eşit ücret ile eğitim, göçmenlik, azınlıklar, çevre, ayrımcılık, sosyal güvenlik, şiddet ve silah reformu gibi konulara değindi.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayları iş adamı Donald Trump ve senatör Ted Cruz'a da yüklenen Clinton, onların ülke vizyonunun tehlikeli olduğunu söyledi.

Clinton, Müslümanların ülkeye girmesine sınırlama tehdidi ve onlara suçlu muamelesi yapılmasının ABD'nin savunduğu değerlere ters düştüğünü dile getirerek, kendisinin ise çok daha farklı bir vizyona sahip olduğunu vurguladı.

Trump'ın Meksika sınırına duvar örme teklifine de değinen Clinton, "Duvarlar örmek yerine engelleri yıkacağız." dedi.

Clinton, rakibi Sanders'le ilgili olarak da "Sanders'i destekleyen herkesin, bizi bölmekten çok birleştirdiğine inanıyorum." ifadesini kullanarak, birlik mesajı verdi.

Gecede, Clinton'ın eşi eski ABD Başkanı Bill Clinton ile kızı Chelsea Clinton ve onun eşi Marc Mezvinsk de hazır bulundu.

Demokrat Parti'de 2 bin 383 delegeye ulaşan aday adayının partinin başkan adayı olarak zaferini ilan edeceği ülke genelindeki ön seçimde, şu ana kadar Clinton bin 893, Sanders bin 180 delege elde etti. Cumhuriyetçi Parti'de ise Trump'ın 845 delegeyle liderliğini devam ediyor. Trump'ı 559 delegeyle Cruz izlerken, Ohio Valisi John Kasich'in delege sayı 147.

ABD'deki başkanlık ön seçim heyecanı New York'un ardından 26 Nisan'da Connecticut, Pensilvanya, Delaware, Rhode Island ve Maryland eyaletlerinde devam edecek. Ülke genelindeki ön seçimlerin tüm eyaletlerde tamamlanmasının ardından Cumhuriyetçiler, Ulusal Kongresi'ni 18 Haziran'da Ohio'nun Cleveland kentinde, Demokrat Parti de 25 Temmuz'da Pensilvanya'nın Philadelphia kentinde gerçekleştirecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.