Niğde Gazozu fabrikasında temizlik için girdikleri su kazanı ölümlerine neden oldu

Niğde Gazozu fabrikasında temizlik için girdikleri su kazanı ölümlerine neden oldu
Niğde Gazozu fabrikasında temizlemek için su kazanına giren ve kimyasal maddeden zehirlenen 2 işçi hayatını kaybederken, kimyasaldan etkilenen 1'i ağır 3 işçi de tedavi altına alındı.

Niğde Gazozu fabrikasında temizlemek için su kazanına giren ve kimyasal ilaçlardan ötürü zehirlenen 2 işçi hayatını kaybederken, kimyasaldan etkilenen 1'i ağır 3 işçi de tedavi altına alındı.

Anlaşılan bilgiye göre, olay, Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar gösteren Niğde Gazozu fabrikasında oldu. Gazoz fabrikasında çalışan Faruk Sert (35), Ufuk Kılıçarslan (29), B.Ş. (46), Durmuş Cebenay (43) ve O.B. (53), temizlik yapmak için su kazanına indiler.

İşçiler, temizlikte kullandıkları kimyasal ilaçların tepkime oluşturması sonucu çıkan gazdan zehirlendi.

Haber verilmesi üzerine fabrikaya AFAD, sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Ekipler tarafından yapılan ilk müdahalede, kimyasal ilaçlardan etkilenen Faruk Sert ve Ufuk Kılıçaslan'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. İşçiler O.B. ve B.Ş. ayakta tedavi edilirken hayati riskinin ağır olduğu anlaşılan Durmuş Cebenay ise yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Durumun hemen ardından polis ekipleri de olay yerinde güvenlik tedbiri alarak çalışma yaparken, olay yerine gelen Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de fabrika yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Çelik, saat 10.40 vakitlerinde kazan temizliği yapan 2 işçi ile onlara yardıma gelen 3 işçinin kimyasal ilaçlardan ötürü zehirlendiğini belirtti.

Çelik açıklamasında, "Üzüntü verici bir olay, inşallah bu tür olaylar meydana gelmez. Yaptıkları bir kazan temizliği fakat kazan temizliğinde kimyasal maddeleri kullanmışlar.

Kazan da su kazanı, normalde fabrika içinde kullanılan bir kazan değil. Adli tahkikat sürüyor. Bir vatandaşımızın hayati tehlikesi var" diye konuştu.

İşçilerin kesin ölüm nedeni ise yapılacak otopsi sonrasında anlaşılacak. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.