Nijer'deki devlet başkanı seçimi

Nijer'deki devlet başkanı seçimi
Adaylardan Amadu, sağlık sorunları sebebiyle tutuklu olduğu cezaevinden hastaneye sevk edilecek

NIAMEY (AA) - Nijer'de devlet başkanı seçimindeki adaylardan eski Meclis Başkanı Hama Amadu'nun sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden hastaneye sevkinin yapılacağı bildirildi.

Adalet Bakanı Maru Amadu, düzenlediği basın toplantısında, Amadu'nun kronik yorgunluk olarak da bilinen asteni hastası olduğunu ve sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla hastaneye sevk edileceğini açıkladı.

Seçim komisyonundan geçen hafta yapılan açıklamada, 21 Şubat'taki devlet başkanı seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre, Devlet Başkanı Mahamadu Issufu'nun yüzde 48,4, Amadu'nun ise yüzde 17,7 oy aldığı kaydedilmişti. Adaylardan hiçbiri yüzde 50'nin üzerinde oy alamadığı için 20 Mart'ta seçimlerin ikinci turu düzenlenecek.

Mahkeme, bebek kaçakçılığıyla suçlandığı için kasım ayından bu yana Filingue Cezaevi'nde tutulan 66 yaşındaki Amadu'nun yargılanma sürecine ilişkin kararını 23 Mart'ta verecek. Amadu, eşi, dönemin Tarım Bakanı Abdou Labo ve yaklaşık 20 kişinin, Nijer-Nijerya arasında bebek kaçakçılığı yaptığı iddia ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.